Приетата резолюция на ООН показва изолацията на Русия и желанието

...
Приетата резолюция на ООН показва изолацията на Русия и желанието
Коментари Харесай

Велислава Петрова: Приетата резолюция на ООН показва изолацията на Русия и желанието да се осъдят действията ѝ

Приетата резолюция на Организация на обединените нации демонстрира изолацията на Русия и желанието да се осъдят дейностите ѝ.

Има вяра, че нарушение правата на индивида ще бъдат наказани, сподели в “Говори в този момент ” по Българска национална телевизия заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова в диалог за срещите ѝ в Организация на обединените нации.

„ Имаше изключително съвещание, на което беше признато да се образува комисия, която да преглежда всички нарушавания на правата на индивида, които се случват сега “, разяснява Велислава Петрова. По думите й на Съвета по правата на индивида, в който тя е взела присъединяване, е било показано единение.

От 1 март от страна на Англия бе призната самодейност, подкрепена от всички страни членки на Европейски Съюз, да стартира развой като част от Съвета на Европа, който да преглежда нарушаванията на правата на индивида, случвали се след 2013 година в Украйна, без значение кой е причинителят, заяви още заместник-външният министър Велислава Петрова.

Ефектът от икономическите и финансови наказания от страна на Запада върху Руската федерация ще се демонстрират занапред, съобщи Петрова.

„ Пренасочването на търговия и стопански връзки лишава време и запаси. Има съществени нарушавания в процесите на превоз и търговия от страна на Русия “, уточни тя. Категорично решение за затваряне на европейските пристанищата за съветски кораби към момента не е взето. Тази глоба ще бъде дискутирана още веднъж в идващите дни, съобщи заместник-министър Петрова.

Хората от консулските служби и дипломатическите представителства работят непрестанно с оглед оказване на помощ на българските жители в Украйна. Откриването на постоянни автобусни линии от Украйна ще изтеглят бежанци през Румъния, в това число към България, разяснява Петрова.

България ще получи помощ от Агенцията за бежанците в Женева, с цел да обезпечи настаняването и интеграцията на бежанците, сподели още Велислава Петрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР