Буквално в рамките на няколко часа AI възможностите пред европейските

...
Буквално в рамките на няколко часа AI възможностите пред европейските
Коментари Харесай

Най-големият конкурент на ChatGPT вече е достъпен в България

Буквално в границите на няколко часа AI опциите пред европейските (и българските) консуматори набъбнаха доста - освен поради огромният ъпгрейд на ChatGPT, само че и тъй като в границите на Европейски Съюз стана наличен най-големият му съперник в сравнителните проби. Става дума за Claude на компанията Anthropic.

Ботът е дело на някогашни чиновници на OpenAI (компанията зад ChatGPT), като една от основните характерности на бота са строгите етични правила, които той следва и посредством които би трябвало да се предотвратяват злоупотреби.
 GPT-4o: ChatGPT още веднъж повежда в AI конкуренцията
GPT-4o: ChatGPT още веднъж повежда в AI конкуренцията

Безплатната версия на бота получи голям ъпгрейд

Извън това, неговите качества във връзка с схващане, разбор и генериране на наличие са извънредно високи. Даже на OpenAI се вижда, че при множеството проби точно Claude 3 Opus е най-силният съперник - Gemini моделите на Гугъл остават надалеч обратно.

" Claude схваща френски, немски, испански италиански и други европейски езици на високо равнище ", показват от Anthropic, които пускат в Европа и iOS приложение. От няколко месеца разработчиците в Европа имаха достъп до платформата, само че чак в този момент е разполагаем и артикул за редовите ползватели.
 Нож в гърба: Готви ли се Microsoft да размени ChatGPT със личен AI
Нож в гърба: Готви ли се Microsoft да размени ChatGPT със личен AI

IT колосът влага $10 милиарда в OpenAI, само че очевидно към този момент гледа и към лична разработка

Безплатен е моделът Claude 3 Sonnet, а Opus версията е налична в границите на абонаментен проект за 18 евро без Данък добавена стойност на месец. Има и Team проект за корпоративни консуматори.

В приложимост

Claude идва в Европейски Съюз с влиятелна визитка - над 7 милиарда $ привлечени вложения от Гугъл, Amazon, Salesforce и ред други, отлични резултати на проби и доста лоялни консуматори в Съединени американски щати. Как, обаче, стои той на фона на останалите играчи?

Първото усещане от Claude е, че е много бърз и интерфейсът наподобява по-добре от този на ChatGPT. Важно е, обаче, да уточним, че, за разлика от Microsoft Copilot и Гугъл Gemini, ботът на Anthropic няма връзка с интернет. Така зависите от информацията, на база на която той е бил квалифициран.
 Шефът на OpenAI Сам Алтман: Настоящият модел на ChatGPT е толкоз
Шефът на OpenAI Сам Алтман: Настоящият модел на ChatGPT е толкоз " потребен ", колкото първите мобилни телефони

Според него, макар че доста хора употребяват услугите AI, учените към момента не са съумели да дефинират количествено какъв брой те са подобрили продуктивността им

Още при първия диалог с бота той си " измисли " няколко несъществуващи приложения, за които твърди, че са известни у нас. Когато беше конфронтиран да ревизира истинността на информацията си, Claude поправя част от " халюцинациите " си, само че не всички. Това е чест проблем при интеркация с AI ботове на по-специфични тематики, за които не постоянно има задоволително в подготвителните масиви.

Извън това качеството на текста е на доста положително ниво - както на британски, по този начин и на български език.

Смесени усеща остави и функционалността за обработка на огромни файлове. Когато тя сработи, в действителност работи добре - както ще ви каже всеки публицист, писал в миналото материал по претекстовете на решение на Комисията за защита на конкуренцията.
 Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot
Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot

Онлайн колосът обнови своето AI портфолио

За да се случи това, обаче, би трябвало да се изпълнят избрани условия. На първо място, файлове във формат, друг от PDF, просто не се разчитат от Claude, въпреки да имате опция да ги качите. На второ място, безплатната версия на Claude е с динамичен предел на дължината на контекстовия прозорец и един от актовете на Комисия за защита на конкуренцията се оказа 745% по-дълъг от разрешеното. За без пари - толкоз.

Ако Claude беше дебютирал в Европапрез есента на предходната година (с версия 2.1 на модела), той щеше доста бързо да натрупа фенове. Сега той продължава да е доста добър чатбот, само че към този момент има съществени съперници, като обвързвания с интернет и GPT-4 Copilot и подлежащия на доста неотдавнашен ъпгрейд до същите (или по-големи) качества ChatGPT. Освен това, към този момент виждаме наклонност чатботовете да се трансформират в мултимодални виртуални асистенти, с които приказваме и на които демонстрираме неща на екрана и с камерата на устройството си. От тази позиция продуктът на Anthropic наподобява много от старата школа.

Със сигурност в компанията не стоят със скръстени ръце и наподобява разумно да забележим скоро Claude, който може да черпи информация и от Глобалната мрежа и поддържа различни способи за интеракция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР