Приемам тази награда като израз на признание и висока оценка

...
Приемам тази награда като израз на признание и висока оценка
Коментари Харесай

Признание за дейността на българските военнослужещи в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово

Приемам тази премия като израз на самопризнание и висока оценка за активността на българските военнослужещи, участващи в интервенцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).

Българската войска към този момент 22 години дава своя принос за стабилността и построяването на доверието в Косово. Уверявам ви, че всеки български военнослужещ е оставил парченце от сърцето си във вашата страна и носи в душата си загатна от утвърждението, вярата и доверието, които е видял в очите на косовското население. “ Това сподели командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов на гала в Гербовата зала на президентството. На нея той получи от президента на Република Косово Вьоса Османи – Садриу почетен орден за приноса на българските военнослужещи, взели участие в задачата на Многонационалните сили за стабилизиране в Косово (KFOR), към мира и стабилността в страната. В церемонията участваха президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Генерал-майор Цолов означи, че премията е и оценка за работата на Съвместното командване на силите като конструкция за управление и административно ръководство на българските военни контингенти, участващи в задачи отвън територията на страната.

„ Наградата е знак на ползотворното съдействие сред нашите страни, основаващо се на напъните за опазване на мира, подсилване на сигурността и отбрана на демократичните полезности в Югоизточна Европа “, съобщи генерал-майор Цолов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР