Приеха декларация срещу бракониерствотоБракониерският улов на риба в Черно море

...
Приеха декларация срещу бракониерствотоБракониерският улов на риба в Черно море
Коментари Харесай

80% от рибата уловена незаконно

Приеха декларация против бракониерството


Бракониерският улов на риба в Черно море доближава 80%. Данните изнесе европейският комисар, отговарящ за околната среда, морското дело и рибарството Кармену Вела, откакто страните от Черноморския район подписаха декларация с ограничения против незаконния улов в Черно море.

“От всеки 5 тона риба, които са уловени в Черно море, 4 са противозаконни, тъй че в действителност е значимо да преодолеем дружно този проблем ”, съобщи Вела.

По думите му нито една страна сама не може да реши независимо проблемите, които засягат Черно море. Трябва да имаме групови дейности, а това не е лесна задача – постоянно е предизвикателство всички да бъдат привлечени от една концепция, само че мисля, че всички схващат значимостта от предприемането на дейности, добави еврокомисарят.

От своя страна министърът на земеделието Румен Порожанов посочи, че от шестте страни с изход на Черно море единствено Русия и Украйна не са подписали декларацията за незаконния лов на риба, тъй като имат различия между тях.

Декларацията поддържа дребните рибари и приканва за по-добро съдействие сред страните в района. По данни на земеделското министерство у нас над 62 хиляди души са директно или индиректно ангажирани във фермите за лов на риба и преправка, които са 8700 на брой. Особено значима е поставената цел за поддръжка на дребномащабния лов на риба, тъй като 90% от улова е подобен, посочи зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР