Придобиването на нови способности и модернизация на българските въоръжени сили

...
Придобиването на нови способности и модернизация на българските въоръжени сили
Коментари Харесай

Министър Заков и британският му колега дискутираха перспективите за стратегическо партньорство

Придобиването на нови качества и рационализация на българските въоръжени сили и вероятностите за развиване на стратегическото партньорство сред България и Обединеното кралство бяха измежду тематиките при срещата сред министъра на защитата Драгомир Заков и министъра на Въоръжените сили на Англия и Северна Ирландия Джеймс Стивън Хийпи.

На срещата в София участва и заместник-министърът на защитата Йордан Божилов.

Акцент в диалозите бе подложен и върху образуваната от България многонационална бойна група под оперативния надзор на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа, която ще способства за увеличение на отбранителните качества на Алианса в района, оповестяват от Министерство на защитата.

По време на диалозите е разисквано развиването на обстановката в Украйна и усложнената среда на сигурност в резултат на спора.

Подчертано е единството на страните-членки на НАТО в укрепването на сигурността в района с подхванатите ограничения за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на Източния фланг.

В рамките на полемиката беше подчертана нуждата от взаимни дейности за битка с дезинформацията.

От българска страна беше декларирано, че тематиката е на напред във времето в дневния ред и България прави оценка високо английската поддръжка в тази област, оповестяват още от Министерство на защитата.

В срещата взеха присъединяване и изключителният и пълномощен дипломат на Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия Н. Пр. доктор Роб Диксън и шефовете на дирекции „ Отбранителна политика и обмисляне “ и „ Стратегическо обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев и бригаден военачалник Здравко Пехливанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР