Приднестровските власти смятат за неоснователни обвиненията на Молдова срещу руския

...
Приднестровските власти смятат за неоснователни обвиненията на Молдова срещу руския
Коментари Харесай

Приднестровието отхвърля критиките на Молдова срещу руския посланик

Приднестровските управляващи считат за неоснователни обвиняванията на Молдова против съветския дипломат в Кишинев Олег Васнецов , който участва на встъпването в служба на главата на непризнатата република.
 Санду се разгласи за съглашение 5+2 за Приднестровието
Санду се разгласи за съглашение 5+2 за Приднестровието

След апела ѝ към Русия да се изтегли

" Русия е безусловно законен медиатор и поръчител в преговорния развой. Опитите да се упрекна съветският дипломат в Молдова Олег Васнецов за контактите с Приднестровието са безпочвени ".

Това съобщи в понеделник служебният външен министър на Приднестровието Виталий Игнатиев, представен от ТАСС.

Припомняме, че по-рано тази седмица Министерството на външните работи на Молдова изригна против присъединяване на съветския дипломат Олег Васнецов във встъпването в служба на водача на непризнатата Приднестровска молдовска република, която е мощно проруска.
 Молдова изригна против неприятелска акция на съветския дипломат в Приднестровието
Молдова изригна против неприятелска акция на съветския дипломат в Приднестровието

Обяви за нелегитимни извършените там " президентски избори "

" Така наречените " президентски избори " в Приднестровския район са нелегитимни и опонират на конституционните основи на Молдова. Участието на ръководителя на дипломатическата задача на Руската федерация в сходни дейности се преглежда от Министерството на външните работи и европейската интеграция като неприятелска акция ", беше очебийно в изказването на външното министерство на Молдова.

В Кишинев са уверени, че наличието на задгранични дипломати на мероприятия, които " могат да бъдат употребявани за пропагандни цели ", не способстват позитивно за уреждането на приднестровския спор или за развиването на двустранните връзки, учредени на взаимно почитание.

Председателят на комисията по въпросите на помилването в президентската администрация на Молдова Йон Гузун приказва по тази тематика в обществените мрежи. Той предложи Васнецов да бъде разгласен за личност нон грата, т. е. да бъде изпъден.
 Молдова: Русия би трябвало да одобри, че нашият избор е Европейският съюз
Молдова: Русия би трябвало да одобри, че нашият избор е Европейският съюз

Според президента, природният газ се употребява за надзор от Москва

На 12 декември в Приднестровието се организираха седмите избори за глава на непризнатата република. Централната изборна комисия разгласи успеха на Вадим Красноселски, който беше определен за втори мандат. Инаугурацията се състоя на 17 декември, като в нея взе участие Васнецов.

В Кишинев авансово оповестиха, че няма да признаят изборите в Приднестровието за законни. Международната общественост също не признава Приднестровието за самостоятелна страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР