Причините за смеха, в това число и заразителния смях, се

...
Причините за смеха, в това число и заразителния смях, се
Коментари Харесай

Какво не знаем за смеха

Причините за смеха, включително и заразителния смях, се крият евентуално в еволюцията на индивида. Човекът е единственото създание, способно да се смее, като възрастният човек го прави приблизително 17 пъти на ден. Естественият смях е спонтанна реакция на хумора и носи физиологически, психически и физически изгоди.

В множеството случаи се счита, че се смеем, когато нещо ни се коства комично, при все това аргументите по тази причина могат да бъдат най-различни. Още повече, че в другите стадии от живота си намираме смешното в разнообразни неща.

 Какво не знаем за смеха

Естественият смях има две страни. Първата е цялост от жестове, а втората, производство на тон. Мозъкът дава импулси по едно и също време и за двете. Погледнато от физиологическа позиция, „ датчик ” в мозъка реагира на смеха, като задейства други нервни вериги в него, които, на собствен ред, генерират още смях.

Доброто здраве е една от многото изгоди от смеха. Той понижава равнищата на напрежението, като редуцира равнищата на хормоните, които го провокират, а също по този начин оказва помощ да се оправим със съществени болести.

Отнесен към физиологията на индивида, смехът е считан за здравословен, тъй като намалява кръвното налягане, усилва кръвообращението и обогатява кръвта с О2.

От физически аспект, фитнесът, вследствие на смеха, е изгода, позната на малко на брой. Учени са пресметнали, че в случай че се засмеем 100 пъти, това се равнява на 10-минутна подготовка с апарат за гребане или 15 минути каране на велоергометър. В смеенето вземат участие мускули от диафрагмата, корема, гръдния панер, лицето и врата.

Друга изгода от смеха е че той усъвършенства психологичното ни здраве. Има възпиращо деяние върху отрицателните страсти, като гнева, страха и тъгата, които биха могли да причинят биохимични промени в тялото на индивида, имащи нездравословни последствия.

Смехът ни дава излаз от тези отрицателни положения и ни дава механизъм за справяне с сложните и стресиращи обстановки.

Смейте се, въпреки всичко, светът е оживял, тъй като се е смял!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР