Традиционният Пролетен панаир на книгата, организиран от Асоциация Българска книга“,

...
Традиционният Пролетен панаир на книгата, организиран от Асоциация Българска книга“,
Коментари Харесай

Пролетният панаир на книгата стартира на 24 май в София

Традиционният Пролетен панаир на книгата, проведен от Асоциация „ Българска книга “, се завръща за поредна година, с цел да зарадва жителите и гостите на София. Тази година събитието ще започва на 24 май, а от 27 май стартира и Софийският интернационален книжовен фестивал за деца и младежи. Официалното разкриване на двете начинания ще бъде на 24 май от 17 часа.

Панаирът още веднъж ще е ситуиран в градинката пред НДК, където над 140 издателства ще показват определени заглавия на повърхност от над 1500 квадратни метра. Пролетният панаир на книгата ще продължи до 2 юни, а гостите му могат да се насладят на повече от 110 културни събития, в това число 40 на особено обособената сцена на Културната стратегия на Панаира.

Софийският интернационален книжовен фестивал за деца и младежи също ще е част от програмата със специфична фестивалната шатра, в която събитията стартират от 27 май и ще продължат до 1 юни, когато специфична стратегия ще чака гостите за Деня на детето. Сред задграничните създатели, които ще участват на фестивала, са имена като Барт Муярт, Хана Голд, Марчела Уорд, Тим Колинс, Даниеле Моварели, Аличе Копини, Стивън Хогтън и Аня Портин.

Асоциация „ Българска книга “ кани всички фенове на четенето да се срещнат с най-новите заглавия и с обичаните си създатели в дните на Пролетния панаир на книгата и Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи.

Пролетният панаир на книгата и Софийският интернационален книжовен фестивал за деца и младежи се организират с поддръжката на Столична община и са част от " Календар на културните събития на Столична община ".

Партньори са още Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, онлайн платформата „ Книговище “, Фондация „ Детски книги “, Национална мрежа за децата и Българската библиотечно-информационна асоциация.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР