Юбилейната изложба 10 години Световен конкурс за детска рисунка откриват

...
Юбилейната изложба 10 години Световен конкурс за детска рисунка откриват
Коментари Харесай

Банско открива изложба с най-добрите детски рисунки на таланти от 60 страни

Юбилейната галерия " 10 години Световен конкурс за детска рисунка " откриват в Банско на 1 юни в 18 ч. Организатор е фондация " Малък Зограф ", а експозицията, подредена в новия хотел " Amuse Bouche by Skabrin ", ще бъде отворена за гости до края на юни. Тя ще покаже някои от най-забележителните детски рисунки, печелили награди в Световния конкурс за детска рисунка през годините.
Изложбата има за цел да зарадва жителите и гостите на курортното градче, като им даде опция да се допрян до изкуството на деца от десетки страни - България, Сърбия, Гърция, Румъния, Унгария, Испания, Молдова, Египет, Китай, Тайланд, Република Корея, Индия и други Ежегодно в обичайния конкурс вземат присъединяване деца от близо 60 страни, а събитието е придружено и от годишна гала по награждаването на призьорите.
Процедурата по изпращане на рисунки за присъединяване в единайсетото издание на състезанието е открита. Тази година журито провокира въображението на участниците с тематиките " Природните чудеса на моята страна " и " Артистична експедиция - мислено странствуване ". Церемонията по награждаването ще се състои в изложбените зали на НУПИД " Акад. Дечко Узунов " в Казанлък. Екипът на Фондация " Малък Зограф " се надява да подари на спечелилите в единайсетия конкурс пътуваща галерия отвън рамките на България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР