Соня Йончева е носителят на приза Музикант на годината 2023.

...
Соня Йончева е носителят на приза Музикант на годината 2023.
Коментари Харесай

Соня Йончева е „Музикант на годината 2023“ в националната анкета на предаването „Алегро виваче“

Соня Йончева е носителят на наградата „ Музикант на годината 2023 ". Тя завоюва вота на публиката в националната анкета, проведена от предаването за класическа музика „ Алегро виваче " на стратегия „ Хоризонт ". Призовете бяха връчени през вчерашния ден в Първо студио на БНР на публична гала под патронажа на Министерство на културата.

Името на световноизвестното сопрано беше оповестено от Елиянка Михайлова от Министерство на културата. Оперната прима беше възпрепятствана да пристигна персонално в София за церемонията и благодари за признанието в особено видеообръщение, в което благодари на слушателите за огромната чест и гласуваното доверие и добави: „ Приемам тази премия като висока оценка и сериозна отговорност, тъй като е наш дълг, като публични персони, да бъдем образец и ентусиазъм за бъдещите генерации. За да имат те нужда от изкуство и да търсят необятните благоприятни условия, които то разкрива. БНР е неизменима част от тази идея години наред. Гласът от ефира на БНР да е постоянно на честотите на културата! "

Близо 7 хиляди действителни гласа бяха подадени в 33-ото издание на анкетата „ Музикант на годината 2023 ". Слушателите избраха своите любимци в пет категории измежду финалистите, избрани от професионално жури съгласно новия правилник на допитването.

Детският хор на БНР завоюва наградата в категория „ Ансамбъл на годината 2023 ". Димитър Димитров, член на УС на БНР, връчи премията на маестра Венеция Караманова, която благодари на БНР, че популяризира българската музика и хорово изкуство.

В света на музиката " на Плевенска филхармония получи премията „ Музикален план на годината 2023 ". Зефира Вълкова връчи наградата на Веско Ешкенази, Вероника Тодорова, Георги Милтиядов и Любомир Дяковски.

Милена Добрева получи наградата „ Музикален възпитател на годината " за работата си като учител и хоров диригент в Бургас. Наградата връчи проф. Сава Димитров, ректор на НМА „ Проф. Панчо Владигеров " и член на Обществения съвет на БНР.

Диригентът Георги Милтиядов завоюва вота на публиката в категория „ Млад музикант на годината ". Наградата беше връчена от Стоян Караиванов.

Цигуларката Олга Дойкова, десетокласничка в НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров " - Бургас, стана осмият лауреат на премията „ Олга Камбурова " в поддръжка на млад гений, която се дефинира от екипа на предаването „ Алегро виваче ". Наградата беше връчена от Веско Ешкенази.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР