„Причината за затруднението на работата на общопрактикуващите лекари при издаването

...
„Причината за затруднението на работата на общопрактикуващите лекари при издаването
Коментари Харесай

Фалстартът на електронните направления бил заради айти фирма

„ Причината за усложнението на работата на общопрактикуващите лекари при издаването на е-направленията е, че един от разработчиците на медицински програмен продукт, който обслужва изпълнителите на здравна помощ, не е актуализирал софтуера на своите клиенти. Днес софтуерът към този момент е интегриран сполучливо и лекарите могат да работят безпроблемно с НЗИС. “

Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова по време на блиц надзор в Народното събрание. Министър Сербезова увери, че „ Информационно обслужване “ АД интензивно работи с разработчиците на медицински програмен продукт, с цел да отстраняват навреме откритите проблеми.

По думите ѝ част от потребителите и разработчиците не са актуализирали софтуерите си, защото са очаквали дигитализацията да бъде отсрочена.

„ Дигитализацията е развой, който е заложен от години, не е от няколко месеца, а доста обратно във времето, в разнообразни стадии и с друг триумф. Наистина от време на време се е предписание крачка обратно, може би и този път е имало такова очакване “, изясни проф. Сербезова. Тя уточни, че за вчерашния ден са регистрирани близо 98 хиляди е-прегледа, а до 14 ч. през днешния ден са издадени над 18 хиляди е-направления.

Част от новите функционалности на НЗИС е и опцията за издаване на е-направление за хоспитализация. „ Издаването на е-направление за хоспитализация ще е допустимо от 1 август т.г., само че със сегашната реализация на тази функционалност ще имаме два месеца, с цел да тестваме софтуера и да отстраняваме показалите се неточности в точния момент “, разяснява още проф. Сербезова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР