Приблизително равенство има в избирателен регион Разград, където за Румен

...
Приблизително равенство има в избирателен регион Разград, където за Румен
Коментари Харесай

Радев губи само в Кърджали

Приблизително тъждество има в изборен район Разград, където за Румен Радев гласоподаваха 50,21%, а за Анастас Герждиков - 49,79% от подалите своя избор.

При слаб интерес, както в цялата страна, мина втория тур в Габрово. Окончателните резултати от избора за президент и вицепрезидент в Габровския изборен регион демонстрират, че двойката Румен Радев - Илияна Йотова води с 64%. Анастас Герджиков и Невяна Митева са предпочели 35% от гласоподавателите, съобщи кореспондентът ни Велина Махлебашиева.

В Пловдив обработката на 100% от изборните протоколи демонстрира безапелационна победа за президентската двойка Радев - Йотова (68,10% против 31,90%). В Пловдивска област Румен Радев печели вота с 68,46%, а за проф. Анастас Герджиков са дали своят вот 31,54%, съобщи " Евроком ".

При 100% преброени изборни протоколи от балотажа в Сливенска област победител е двойката Румен Радев и Илияна Йотова. Данните са към 06.00 ч. сутринта. Кореспондентът ни Стоян Радев осведоми, че за Радев и Йотова са дали своят вот 69,49% от имащите право на глас в региона. За Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева са дали своят вот 29,52%.

В област Ловеч при 100% обработени протоколи двойката Румен Радев - Илияна Йотова събира поддръжката на 67,68 на 100 от гласувалите на вчерашния балотаж. Анастас Герджиков и Невяна Митева са подкрепени от 31,28% от гласоподавателите в региона.

68,1 % от гласовете във втория тур на президентските избори в Благоевградска област са за Румен Радев и Илияна Йотова. 30,8% е резултатът на Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Нямаше проблеми с предаването на изборните бумаги, оповестиха от Районната изборна комисия, които към този момент съумяха да предадат документите в ЦИК, добавя медията.

В област Велико Търново на балотажа кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова печели с три пъти по-висок резултат от Анастас Герджиков - Невяна Митева. Кореспондентът ни Здравка Маслянкова осведоми, че при 34% изборната интензивност е минал вторият тур на президентските избори в област Велико Търново, което е с 3 на 100 по-слабо от първия тур.

Двойката Румен Радев и Илияна Йотова печели 71,35% от гласовете в Хасковска област при 100% обработени протоколи. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са дали своят вот 27.73%. Избирателната интензивност е 33.21%.

Със 72, 13 на 100 от гласовете Румен Радев и Илияна Йотова печелят балотажа в област Враца. Атанас Герджиков и Невяна Митева получават поддръжка от 26,80 на 100.

Съотношението сред Радев - Йотова по отношение на Герджиков - Митева в Кюстендилско е 2 към 1. За новия президентски мандат на Румен Радев са дали своят вот 65,97%, а за съперниците им - 32,24%.

65,86 % е резултатът, с който Румен Радев и Илияна Йотова печелят в Перник балотажа за президент и вицепрезидент. За тях са дали своят вот с 4 хиляди души повече в сравнение с първия тур. За проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева гласа си са дали 32.66 % от имащите право на избор.

В Стара Загора Румен Радев печели безапелационно при 100 % обработени протоколи със 71,06% от гласовете. За Анастас Герджиков са дали своят вот 27,74 на 100 от отишлите до урните.

При 100 % обработени протоколи, в област Пазарджик Румен Радев и Илияна Йотова получават 67,26 %. За Анастас Герджиков и Невяна Митева са дали своят вот 31,61 %. Вчерашните избори минаха при рекордно ниска изборна интензивност за района.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР