При засилен интерес от гражданите работят зелените коридори“ за ваксинация

...
При засилен интерес от гражданите работят зелените коридори“ за ваксинация
Коментари Харесай

"Зелени коридори" във Велико Търново и Кюстендил

При засилен интерес от жителите работят „ зелените коридори “ за имунизация в регионалната болница във Велико Търново и в Регионалната здравна ревизия, предава кореспондентът на БНР в района.

Великотърновци чакат на опашки по повече от един час, с цел да се имунизират и могат да си избират сред РНК и векторната ваксина:

„ С родителите си пристигнах, желаеха „ Пфайзер “, в този момент споделиха, че има, другояче няколко пъти през портала, само че не се получи “;

„ Записвахме се веднъж, отхвърлиха ни, дори тези коридори не бяха оповестени в Търново. Сега на празника съм тука и очаквам да се имунизирам “;

„ Случайно видях и се подредих. Притеснявам се от заболяването “;

„ Личната ми лекарка е с Covid и нямаше по какъв начин при нея. Открих, че има зелен кулоар и взех решение, че е добра опция да се имунизирам “, споделиха чакащи.

Утре „ зелен кулоар “ се разкрива в общинската болница в Павликени, мобилни екипи не престават имунизациите в махалите в Еленския балкан.

В област Велико Търново са сложени над 25 500 ваксини, с две дози са 5 230 души.



Десетки кюстендилци се имунизираха през днешния ден в кабинета на РЗИ, като избраха празничния ден, с цел да избегнат скупчването на хора.

Към обяд имаше над десетина чакащи пред кабинета на РЗИ без напрежение, оповестява кореспондентът на БНР в Кюстендил .

" Това не е тълпа ".

" Имаше в един миг единствено един-двама индивида. Толкова са хората, няма повече от това, което виждате сега. Ваксината е " Пфайзер ". Преди да дойда тука се обадих от у дома по телефона и те ми споделиха, че мога свободно да дойда да се имунизирам с " Пфайзер ", когато пожелая. Възможно е и софиянци да идват да се имунизират. Ние сме удовлетворени, тъй като доста бързо минахме ".

Към днешна дата в Кюстендилски район са имунизирани с първа доза към 15 хиляди, с втора към 4 200 души. Кметът на Кюстендил Петър Паунов прикани повече хора да се имунизират против Covid-19:

" Сега е моментът да се имунизираме. Моля ви, дано да пристъпим към имунизиране, основни два месеца предстоят за имунизацията - преди средата на август и началото на септември би трябвало да имаме всеобщия имунитет, с цел да не се стига до това, което се наложи да преживеем през зимните месеци на 2020-а и 2021 година ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР