„При всички наложени мерки ние губим човешки животи всеки ден.

...
„При всички наложени мерки ние губим човешки животи всеки ден.
Коментари Харесай

Доцент Тонев: Ще премахнем зеления сертификат, когато броят на заразените покаже, че проблемът отшумява

„ При всички наложени ограничения ние губим човешки животи всеки ден. Представете си, в случай че нямаше ограничения какъв брой щяха да са”, разяснява той

„ Да има или да няма зелен документ е функционалност на резултатите, които реализираме и на животите, които губим всеки ден. Когато бройките покажат, че казусът отшумява, първото, което ще създадем е да премахнем зеления сертификат”. Това съобщи ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доцент Антон Тонев пред

„ Всяка вълна е друга. При всички наложени ограничения ние губим човешки животи всеки ден. Представете си, в случай че нямаше ограничения какъв брой щяха да са”, разяснява той.

„ Личното ми мнение е, че би трябвало да има ограничения, към които обществото би трябвало да се стреми, тъй като това ще бъде тласък то да се ваксинира”, добави Тонев.

Той разяснява и трагичния случай в Спешното поделение във Враца, при който жена загуби живота си на рецепцията на болничното заведение в града, пред очите на детето си, до момента в който чака да й бъде оказана лекарска помощ.

„ Наредбите са написани правила, които би трябвало да бъдат спазвани. Необходимо е да имаме задоволително кадрово поръчителство на готови фрагменти. Една от първите неща, което излезе е, че здравната сестра, която е излязла, е с доста дребен опит”, сподели ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

„ Трябва да сложим действително въпросите и проблемите на дневен ред. Необходима е да намерим аргументите за какво в София има фрагменти, които работят на ръба, а в по-малките обитаеми места какво не доближава – дали са условия на труд, дали е незадоволително възнаграждение и т.н.”, уточни той.

Според него стандартът за незабавен триаж е доста добре написан, само че фрагментите би трябвало да бъдат подготвени и той би трябвало да се съблюдава.

„ Има назначени и спомагателни проучвания, които да покажат дали самото положение на дамата е можело да бъде предотвратено”, съобщи още Антон Тонев.

Той разяснява и дали ще има обезщетения за лечебните заведения поради високите цени на тока.

„ Има решение на Министерския съвет за това да се поеме до 75% от разликата сред цената на борсата за „ ден напред” и цената, която е била предишния юни, като тази помощ не надвишава 250 лева При цена към 400 лева, в случай че извадим 250 лева цените слизат под 200 лева на мегаватчас като тази помощ ще бъде получена автоматизирано в сметките за януари”, уточни Тонев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР