При възрастните хора рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания нараства

...
При възрастните хора рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания нараства
Коментари Харесай

Застрашени сте от сърдечни заболявания, ако не правите това

При възрастните хора рискът от развиване на сърдечно-съдови болести нараства доста освен поради стареенето на организма, само че и заради незадоволително обществено другарство. До подобен извод стигнаха учени от австралийския университет „ Монаш “, резултатите от което са оповестени в списание BMC Geriatrics.

Група специалисти е анализирала данните на 11 хиляди мъже и дами на възраст над 70 години, събирани за интервал от четири години и половина. 
Правете това по 10 минути дневно и ще имате по-здрав мозък
Бягането е може би един от най-лесните и налични способи за физически извършения, тъй като е по едно и също време на ниска цена и налично. Кросът подоб...
Прочети повече
Оказало се, че при здрави възрастни хора, живеещи в обществена изолираност, рискът от пораждане на болести на сърдечно-съдовата система се усилват с 66%. Освен това при хора с ниско равнище на поддръжка от страна на близките рискът е два пъти по-висок, в сравнение с при обществено дейните. 

Учените означиха, че в случай че равнището на обществена интензивност при възрастен човек се лимитира с социална активност по-рядко от един път месечно или с една среща с най-вече четирима близки, той страда от липса на другарство. Под термина „ обществена поддръжка “ се има поради съществуването на четирима или повече родственици или близки другари, с които човек може да разиска персонални въпроси или от които да потърси помощ. За уединен се счита човек, който се сблъска с това възприятие три или повече пъти в седмицата.

Семейството и обществената поддръжка или връзката с обществото не постоянно са непрекъсната големина в човешкия живот. В взаимозависимост от това по какъв начин се трансформира разбирането ни за ролята, която тези фактори оказват върху здравето на сърдечно-съдовата система, би трябвало да се поставят и съответните старания за тяхното решение, като се оказва помощ на възрастните хора да останат свързани и да имат солидна поддръжка, разяснява резултатите от проучването проф. Хари Дженингс.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР