При повдигането на последното обвинение срещу Доналд Тръмп - за

...
При повдигането на последното обвинение срещу Доналд Тръмп - за
Коментари Харесай

Анализ | Само политиката, а не законът, може да спре Тръмп

При повдигането на последното обвиняване против Доналд Тръмп - за опита му да смъкна от власт законно определен президент, избрани усеща се завърнаха с възобновена мощ, в това число микс от удивление, смут и отмалялост от степента и глупостта на неговите неистини за изборите през 2020 година Но също по този начин се появява и ново чувство, а точно на носталгия. Американската политика изглеждаше толкоз по-здравословна тогава.

При повдигането на последното обвиняване против Доналд Тръмп - за опита му да смъкна от власт законно определен президент, избрани усеща се завърнаха с възобновена мощ, в това число микс от удивление, смут и отмалялост от степента и глупостта на неговите неистини за изборите през 2020 година Но също по този начин се появява и ново чувство, а точно на носталгия. Американската политика изглеждаше толкоз по-здравословна тогава.

В последна сметка в един политически тест, който бе невиждан от гражданската война насам, центърът удържа. Всъщност и дясното удържа. Вицепрезидентът на Тръмп - Майк Пенс, се изправи против него, както направиха и други в Белия дом. Кевин Маккарти, водач на републиканците в Камарата на представителите, съобщи, че Тръмп " носи отговорност " за щурма на Капитолия от " разбунтували се тълпи ". В ретроспекция това беше прекрасен миг.

Дори в щати като Аризона, Джорджия, Мичиган и Пенсилвания републикански държавни чиновници демонстрираха, че държат на личния си интегритет, и отхвърлиха молбите и заканите на президента, в който имаха вяра. " Никой не искаше той да завоюва повече от мен. Но обичам и нашата страна. Не мога да пожертвам нашите правила, обичаи и институции ", разяснява ръководителят на Камара на представителите в Мичиган Лий Чатфилд.
Реклама
Три години по-късно Тръмп е в по-силни позиции, като има опция да се върне в Белия дом не макар своите старания за анулация на резултатите от последните избори, а заради тях. Той продължава да поддържа лъжите си. И даже преди специфичният прокурор Джак Смит да показа новите обвинявания, Маккарти се опита да ги дискредитира като опит на Джо Байдън да " въоръжи държавното управление ".
Обвиненията единствено концентрират внимание върху Тръмп и неговото обръщение, че застава храбро пред лицето на правораздаването.
При новината за обвиняванията журналистът от Fox News Джеси Уотърс написа в обществените мрежи: " Всичко това е политика и е доста добре координирано. " Той загатва за скрит план от страна на Байдън, с който да разсее вниманието на хората от следствието на неговия наследник Хънтър, само че преповтаря тезата на Тръмп - че това правосъдно гонене е политически корумпирано; че неговите изказвания са свободно слово, защитавано от закона; че при всички случаи той не лъже, тъй като има вяра, че успеха му е открадната. За Тръмп може да е належащо да убеди единствено един правосъден заседател, че има вяра в това. Същевременно той към този момент работи за подкопаването на доверието в правото, както преди този момент подкопа доверието в изборната система.

Политическата тактика на Тръмп е негова правна тактика и противоположното. Те взаимно се укрепват, като укрепват заблудите за Тръмп, в които имат вяра множеството републиканци, в това число, че е жертва на конспиратори, които желаят да запазят привилегиите си от бунтовническата му политика. Неговото нанагорнище до преобладаващата позиция измежду републиканските президентски претенденти стартира в края на март след първото му обвиняване - за бизнес машинация в Манхатън.

Множащите се параграфи, по които е упрекнат - до момента 78, като евентуално ще се усилват, гълтам фондовете от акцията му, а демократите се надяват, че това ще го разсее от провеждането на предизборна пропаганда. Но те единствено по този начин си мислят. Обвиненията концентрират внимание върху него и неговото обръщение, че застава храбро пред лицето на правораздаването.
Реклама
Какво може да му попречи? Една присъда би разубедила даже някои негови доближени републиканци, че той заслужава още веднъж да заеме президентския пост. Но най-сигурната отбрана против завръщането му в Белия дом би била други републикански водачи да кажат истината, както направиха тези държавни чиновници след изборите през 2020 година

Някои съперници на републиканската номинация на Тръмп обявиха, че обвиняванията са посочили, че той е неспособен за работа. " Всеки, който се слага над конституцията, не би трябвало да бъде президент на Съединени американски щати ", уточни Пенс. Но други пробваха да подкопаят значимостта на обвиняванията. Губернаторът на Флорида Рон Десантис нападна властовите структури. " Вашингтон е едно тресавище и не е почтено да се изправиш пред едни правосъдни заседатели, които отразяват блатния нрав ", написа той в обществените мрежи. И прикани за промяна, тъй че американците да могат да реалокират делата си от Вашингтон в своите регионални региони.

Някои републиканци вършат същата неточност като доста демократи, като се надяват, че правосъдната система в последна сметка ще спре Тръмп. След щурма против Капитолия Мич Макконъл, лидер на републиканците в Сената, сподели, че Тръмп е " на практика и морално виновен ". Но той гласоподава за оправдаването му по отношение на импийчмънта за подклаждането на протести, като съобщи, че е по-добре въпросът да бъде оставен на правосъдната система. Това бе съдбоносен избор. Предаването на казуса с Тръмп на друга институция единствено изложи още американски институции на неговото корозивно въздействие.
Демократите би трябвало да бъдат толкоз усърдни, колкото и републиканците, в настояването за строго следствие на бизнес делата на Хънтър Байдън.
Демократите също имат виновност. Те би трябвало да бъдат толкоз усърдни, колкото и републиканците, в настояването за строго следствие на бизнес делата на Хънтър Байдън. Няма доказателства, подсказващи, че президентът Байдън се е облагодетелствал от дейностите на сина си. Оправдаването на Хънтър Байдън за неговите грозни практики и минимализирането на нарушаванията му служат на дневния ред на Тръмп, като подкопават доверието в безпристрастното използване на правораздаването.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР