При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението

...
При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението
Коментари Харесай

Доц. Мангъров каза трябва ли да се ваксинират деца срещу COVID-19

" При 110 кревати имаме двама заболели, скоро ще закрием отделението за Коронавирус в Инфекциозна болница. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се усилва, което значи, че се връщаме към естественото ", това съобщи в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз доцент Атанас Мангъров, шеф на Детската клиника в Инфекциозна болница – София.

Той акцентира, че децата не са боледували тежко от ковид.

" COVID-19 е остра вирусна зараза, която не се лекува с антибиотици, това по този начин и не го схванаха ", уточни експертът.

Медикът разгласи, че с цел да се имунизира едно дете против COVID-19, би трябвало да се подпише осведомено единодушие от родител, това е изискването. Ако зависило от него, той би споделил - не, тъй като сега това се прави единствено от предпочитание да защитим подрастващите, без да има безапелационни доказателства за безвредност, те към момента не са достоверни и дефинитивни.

" Повечето деца не схващат, че са преболедували COVID-19. Който желае да се имунизира, да го направи, това е осведомено единодушие и се носи лична отговорност ", съобщи доцент Мангъров и добави, че за дефинитивни и достоверни доказателства за безвредност на имунизациите са нужни години.

Според него високото равнище на смъртност у нас от ковид се дължи на неприятното общо здраве на нацията и като се добави към това един нападателен вирус, резултатът е неприятен краен излаз.

Доц. Атанас Мангъров счита, че здравният министър доктор Стойчо Кацаров не е сбъркал с освобождението на професор Тодор Кантарджиев от поста шеф на НЦЗПБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР