Президентското вето върху промените от Изборния кодекс е политическо. Това

...
Президентското вето върху промените от Изборния кодекс е политическо. Това
Коментари Харесай

ГЕРБ определиха ветото на президента върху Изборния кодекс като политическо

Президентското несъгласие върху измененията от Изборния кодекс е политическо. Това сподели националният представител от ГЕРБ Данаил Кирилов. По думите му, причините имат неправилна интерпретация и добави, че следва ГЕРБ да се срещнат с обсега на ветото.

„ Ако ветото е отчасти и обгръща единствено преференциите, е допустимо да възприемем второ гласоподаване, само че съгласно нас обсегът ще бъде по-широк, даже да отхвърлим ветото, като цяло имаме импортиран законопроект, който касае преференциите”, добави Кирилов.
Румен Радев върна Изборния кодекс, желае Българска социалистическа партия назад в Народното събрание Според него повдигането на прага на преференциите е единствено един от проблемите на новите текстове
„ Президентът е бил подведен и въведен в подвеждане. На работната група участваха съдии от Върховен административен съд и обясниха за какво по никакъв метод не се нарушават правата на субектите с обжалването, както и подсъдността на техните тъжби. Няма актове, които да не подлежат на обжалване. По преференциите – не сме имали повече от едно изявление, не виждам основанията да се свързват проекции в наша връзка. Изчакахме с неспокойствие позицията на президента, подготвени сме за разговор, отново ще поканим в правна комисия администрацията на президента и ще прекратим практиката да се внушава боязън и предрешение ", уточни Кирилов.
„ Галъп ”: 52% от българите считат, че идните евроизбори няма да са почтени Близо 60% са на мнение, че с измененията в Изборния кодекс ръководещите се стремят към служебна победа
От ГЕРБ разясниха, че до момента по-малко от 10% от гласоподавателите са поискали да упражнят правото си на избор посредством машини. Александър Ненков от ръководещата партия съобщи, че за изброите през есента ще има обезпечени 6000 машини за гласоподаване, а по-късно на всички места, където е записано в Изборния кодекс. Според него, „ хората към момента не могат да създадат разлика с преференциалния избор, какво значи, в случай че се изправят пред една машина”.

„ Искам да кажа на президента, че на никое място в Европа досега няма система да се бори с машини. Такава има във Венецуела, в случай че я считаме за демократична страна и не се оспорват изборите. Ако президентът желае да бъде Мадуро?”, сподели още Ненков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР