Президентският съветник Пламен Узунов, обвинен заедно с бизнесмена Пламен Бобоков

...
Президентският съветник Пламен Узунов, обвинен заедно с бизнесмена Пламен Бобоков
Коментари Харесай

ДАНС е отнела на Пламен Узунов допуск до тайни, който той не е искал

Президентският консултант Пламен Узунов, упрекнат дружно с предприемача Пламен Бобоков в незаконен сговор, не е желал от Държавна организация " Национална сигурност " продължение на периода на деяние на позволява си до класифицирана информация. Въпреки това от организацията оповестиха, че на 9 юли, след прокурорската акция в президентството, на Узунов е връчен " отвод за достъп до класифицирана информация до равнище " Строго секретно ".

Адвокатът на Узунов Емилия Недева изясни пред " Сега ", че това е операция, защото клиентът й не е желал допуск. Той е имал подобен преди време, защото му е бил нужен, когато е бил в Министерство на вътрешните работи. Като президентски консултант обаче няма условие да има подобен достъп до секрети. Затова и Узунов не е подал документи за продължаването му.

След първичното си задържане Узунов беше освободен от прокуратурата под гаранция от 20 хиляди лева Тя е понижена от спецсъда на 10 хиляди лева, сподели още юрист Недева.

Прокурорската акция в президентството съответства с апелите на президента мафията да бъде изхвърлена от прокуратурата, а основният прокурор Иван Гешев да подаде оставка.
Гешев разгласи открита война на президента
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР