Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир

...
Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир
Коментари Харесай

Путин и Ердоган координираха позиции за Нагорни Карабах и други регионални въпроси

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин разискаха тематиката за Нагорни Карабах в телефонен диалог нощес, съобщи Анадолската организация.

Ердоган е декларирал пред съветския водач, че Армения би трябвало да се изтегли от земите на Азербайджан, които е окупирала, като е подчертал, че " контраоперациите на Азербайджан в лицето на арменските офанзиви се реализират на личните му земи ", заяви Дирекцията по връзки на турското президентство.

В телефонния диалог турският президент е отбелязал още, че Армения би трябвало да бъде уверена да прояви здрав разсъдък на преговорната маса.

Прекратяването на продължаващия спор посредством реализиране на трайно решение и стабилизиране на района е от основно значение, акцентира Ердоган.

В телефонния си диалог двамата президенти са разискали също и други районни въпроси, разясни турското президентство.

В същото време в послание към нацията от Баку, което беше директно излъчено по държавната телевизия, президентът на Азербайджан Илхам Алиев разгласи, че въоръжените сили са взели под надзор град Шуша в Нагорни Карабах.

" Датата 8 ноември вечно ще влезе в историята на нашата страна. Въоръжените сили взеха под надзор Шуша ", съобщи Алиев. По думите му, " 28 години Шуша е бил под окупация ". " Ние постигнахме победа на бойното поле, а не на масата за договаряния. Преговорите се оказаха безсмислени ", означи азербайджанският президент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР