Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп

...
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се договориха по въпроси, свързани с Афганистан

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган са разискали по телефона обстановката в Афганистан и са отбелязали какъв брой е значимо да се обезпечи непоклатимост и цивилен мир в тази страна. Те са сложили акцент върху целта да се реши задачата за битка с тероризма и наркотрафика, предава ТАСС, като се базира на известие от пресслужбата на Кремъл, в което се отбелязва, че държавните глави са се договорили да засилят двустранната съгласуваност по проблемите в Афганистан.

Също по този начин Путин и Ердоган са разискали съдействието сред страните в енергийния бранш. Освен това събеседниците са се договрили за спомагателни персонални контакти, прибавят от Кремъл.

Бойци на придвижването „ Талибан “ на 15 август влязоха в Кабул без пердах и в границите на няколко часа откриха цялостен надзор над столицата. Афганистанският президент Ашраф Гани съобщи, че напуща страната, с цел да предотврати кръвопролития. Вицепрезидентът на републиката Амрула Салех съобщи, че в отсъствието на президента той става краткотрайно изпълняващ длъжността президент съгласно конституцията и прикани за въоръжена опозиция против талибаните. Западните страни изтеглят своите жители и чиновници на дипломатическите си задачи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР