Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп

...
Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп
Коментари Харесай

Путин се чу с Ердоган. За какво му благодари

Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган разговаряха по телефона във връзка размяната на лица сред Русия и Съединените щати, осъществен на територията на Турция. Путин благодари на Ердоган за организацията на летището в Анкара, където под контрола на турските служби бяха разменени излежаващите присъди в Съединени американски щати и Русия авиатор Константин Ярошенко и студентът Тревър Рид, съобщи БГНЕС, базирайки се на Анадолската организация и Агенция Франс Прес.

Турското присъединяване в процеса на размяната е следващ индикатор за значимостта, която Анкара придава на мира, разговора и съдействието, както и готовността ѝ да посредничи, заяви Анадолската организация с позоваване на президентската администрация, предава Българска телеграфна агенция. Турският водач посочи и нуждата от поддържане на тесни контакти и координирани дейности сред разследващите служби на двете страни, което " способства за предотвратяването на филантропични нещастия и за основаването на атмосфера на непоклатимост в района ".

Анкара е подготвена да прояви самодейност и по въпроса за преустановяване на войната сред Русия и Украйна и да продължи посредничеството в името на мира в Черноморския район. Ердоган изрази вяра, че позитивния подтик от преговорния развой в Истанбул сред Москва и Киев ще докара до дълготраен мир в района. Той увери, че Анкара продължава уверено и откровено стъпките за превъзмогване на рецесията и възобновяване на мира сред двете прилежащи страни.

Агенция Франс Прес подчертава върху думите на турския водач, че Анкара желае да откри дълготраен мир в района допустимо най-бързо като употребява инерцията, насъбрана от договарянията в Истанбул сред съветски и украински представители. Отбелязва се, че ролята на Турция при размяната акцентира способността на член на НАТО да поддържа открит разговор с Москва.

В Русия обръщат внимание върху разискването на филантропични аспекти на обстановката в Украйна и Донбас с оглед неотдавнашното посещаване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Москва. Двамата президенти се договорили контактите им да продължат.

Съединените щати също благодариха на Анкара за ролята й при обмена. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР