Президентът, завел американските военни в Афганистан - Джордж Уокър Буш

...
Президентът, завел американските военни в Афганистан - Джордж Уокър Буш
Коментари Харесай

Джордж У. Буш, който заведе американците в Афганистан: Сърцата ни са натежали |

Президентът, завел американските военни в Афганистан - Джордж Уокър Буш - разяснява за пръв път изтеглянето им, разпоредено от Джо Байдън на 8 юли и довело до бързото , безпорядък и 7 човешки жертви.

Буш поведе Съединени американски щати към войната в Афганистан след офанзивите от 11 септември преди близо 20 години.

Днес той споделя, че той и брачната половинка му са гледали " трагичните събития в Афганистан с дълбока горест ".

" Сърцата ни са натежали както за афганистанския народ, който изстрада толкоз доста, по този начин и за американците и НАТО-вските съдружници, които пожертваха толкоз доста ", написа той в изказване.

Съединени американски щати и управляващите са виновни да понижат бюрокрацията, съпътстваща евакуацията по време на актуалната огромна филантропична рецесия, добавяйки: " Афганистанците в максимален риск в този момент са същите, които бяха отпред на напредъка в нацията си ".

Миналия месец някогашният президент разяснява пред Deutsche Welle, че изтеглянето от Афганистан би било " необикновено неприятно " за дамите и девойките.

" Пътят пред Афганистан към момента е дълъг и сложен ", споделяше той, до момента в който беше настоящ президент. " Въпреки това афганистанският народ би трябвало да знае, че страната му в никакъв случай няма да бъде изоставена на терористи и убийци. " Дали това заричане е спазено? Според доста афганистанци - не. На митинг в Пакистан през последния уикенд афганистанци издигнаха плакати, които обявяваха Америка за изменник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР