Президентът Володимир Зеленски почете паметта на тримата украински военни летци,

...
Президентът Володимир Зеленски почете паметта на тримата украински военни летци,
Коментари Харесай

Учебни самолети се сблъскаха, загинаха украински пилоти

Президентът Володимир Зеленски уважи паметта на тримата украински военни летци, които починаха при конфликт сред образователни самолети Л-39 в небето над Житомирска област, в Деня на украинската авиация.

В нормалното си послание Зеленски изрази съболезнования на околните.

Сред жертвите на случая е известният водач на изтребител Андрий Плишчиков. По думите на Зеленски той е имал значителен принос за украинската въздушна защита при отблъскването на съветските офанзиви.

Президентът на Украйна разгласи, че ще има обширно следствие на случая и страната в никакъв случай няма да не помни тези, които са защитавали свободното й небе.

Репутацията на военните летци е от изключителна значимост за Киев, означават наблюдаващи. 

Украйна от месеци упорства пред съдружниците за Ф-16. Няколко страни към този момент дадоха обещание изтребители, както и образование на водачите.

На фронта в южната част на страната украинските войски изтласкват съветските от последните им позиции в опорния пункт Роботино.

На източния фронт съветските войски са единствено на 4 километра от значимия град Купянск в Харковска област.

Украйна изпрати през вчерашния ден втори за този месец товарен транспортен съд от Одеса за Варна като проба за различния кулоар, с който Киев се стреми да заобиколи съветската обсада на Черно море, осведоми БНР.

Украинската противовъздушна защита е отразила съветска въздушна офанзива в покрайнините на Киев рано тази заран, оповестиха от военната администрация. 

Във всички области беше оповестена, а след това и прекъсната въздушната паника, има информация и за гърмежи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР