Президентът Владимир Путин заяви във вторник, че опасенията за сигурността

...
Президентът Владимир Путин заяви във вторник, че опасенията за сигурността
Коментари Харесай

Путин: Западът игнорира опасенията на Русия за сигурността

Президентът Владимир Путин съобщи във вторник, че опасенията за сигурността на Русия са били подценени в миг, когато напрежението сред Москва и НАТО поради Украйна нараства.

" Анализираме деликатно писмените отговори, получени от Съединените щати и НАТО ", сподели той пред кореспонденти и акцентира, че „ към този момент е ясно, че главните съветски опасения в последна сметка бяха подценени ".

Това е първото значимо обществено изказване на съветския президент от седмици насам по отношение на рецесията, провокирана от опасенията за съветска инвазия в Украйна.

След като Русия показа огромни оферти в региона на сигурността и изпрати десетки хиляди военнослужещи на границата с Украйна, в края на предишния месец Съединените щати дадоха отговор в съгласуваност със съдружниците от НАТО.

Съединени американски щати отхвърлиха настояването на Русия да забрани на Украйна да членува в НАТО, само че предложиха нов " дипломатически път " за излизане от рецесията.

„ Не видяхме съответно разглеждане на трите ни основни претенции за попречване на разширението на НАТО, отвод от разполагане на нападателни уреди наоколо до границите на Русия и връщане на военната инфраструктура на блока в Европа на страната от 1997 година ", съобщи Путин.

" Когато подценяват нашите опасения, Съединени американски щати и НАТО акцентират правото на страните свободно да избират по какъв начин да подсигуряват сигурността си ", добави съветският водач.
Русия отхвърли да е предавала отговор на предложенията за сигурност на Съединени американски щати
Русия към момента не е изпратила отговор на Съединени американски щати по тематиката за гаранциите за сигурност, съобщи зам-министърът на външните работи на Русия пред...
Прочети повече
Според него това е единствено една част от уравнението на сигурността.

" Втората неразделна част гласи, че е невероятно да се допусне подсилване “.

Владимир Путин съобщи, че се надява Москва и Западът да намерят решение на разразилата се рецесия със сигурността в Украйна, само че в същото време упрекна Вашингтон, че употребява Киев като " инструмент " за въздържане на Русия.

" Надявам се, че в края на краищата ще намерим това решение, макар че няма да е просто ", сподели Путин, въпреки да добави, че главната цел на Вашингтон е " да сдържа Русия, а Украйна е единствено инструмент, с цел да ни въвлече в някакъв въоръжен спор ".

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР