Президентът Румен Радев заяви пред германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер

...
Президентът Румен Радев заяви пред германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер
Коментари Харесай

Президентите Радев и Щайнмайер обсъдиха перспективите за немски инвестиции у нас

Президентът Румен Радев съобщи пред немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер готовността на страната ни да поддържа немска стратегическа инвестиция в България. Двамата виждат благоприятни условия за съдействие в региона на автомобилната промишленост, осведомителните технологии, защитата и енергетиката. Щайнмайер е на публично посещаване у нас по покана на българския държавен глава. Президентът на Германия се срещна също с премиера Бойко Борисов и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Всички институции в България са в цялостен консенсус и с обединени старания, с цел да се дават положителни благоприятни условия за сериозна немска инвестиция у нас. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос какви са възможностите концернът „ Фолксваген " да открие авто цех у нас. Щайнмайер не отговори съответно, само че акцентира, че взаимният бизнес-форум през днешния ден основава опция да се обсъдят рамковите условия за съдействие.
Румен Радев - президент на България: Успешното българо-германско икономическо партньорство дава задоволително съображение да имаме вяра, че България може, че България е подготвена и заслужава да има стратегически вложител със затворен цикъл на произвеждане. Франк-Валтер Щайнмайер - президент на Германия: Сред представителите на компаниите, които ме съпровождат, са хора, които към този момент са натрупали опит в България, други, на които им предстоят такива решения, и такива, които дълготрайно търсят места за крупни вложения.  Германия поддържа построяването на цех на Германия поддържа построяването на цех на "Фолксваген " в България
Германия поддържа построяването на цех на „ Фолксваген “ в България. Това съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер на взаимна пресконференц...

Германия е най-големият стопански сътрудник на страната ни, двустранният стокообмен надвишава 8 милиарда евро. България ще разчита на поддръжката от Берлин за участие в Шенген и в Еврозоната, акцентира Румен Радев.
Румен Радев - президент на България: Обсъдихме и провокациите външни и вътрешни, пред Европейски Съюз и нашата решителност да работим дружно за една обединена, солидарна, сигурна, просперираща и мощна Европа.
Германският президент и министър председателят Бойко Борисов разискаха търговско-икономическите връзки и въпроси от сферата на сигурността и миграцията. По думите на Борисов е нужен резистентен общоевропейски механизъм, който да дава отговор на миграционните~въпроси.
 © БГНЕС
Цвета Караянчева е изразила вяра, че съдействието в региона на правораздаването, публичния ред и миграцията ще продължи, стана ясно след диалога ѝ с немския президент.На всички срещи беше маркирано, че политическият разговор сред двете страни е отличен.
 Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер дойде в България Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер дойде в България
Президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер дойде на публично посещаване у нас по покана на българския държавен глава Румен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР