Президентът Румен Радев заяви, че няма как България да каже

...
Президентът Румен Радев заяви, че няма как България да каже
Коментари Харесай

Експерт: Това, което върши Скопие, е кланица срещу България

Президентът Румен Радев съобщи, че няма по какъв начин България да каже "да " на договарянията със Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз, до момента в който не бъде приета историческата истина. Ще се стигне ли до смяна в българската позиция в резултат на мощен външен напън?

"Няма страна в целия Европейски Съюз, която да желае повече от България Република Северна Македония да бъде част от Европейски Съюз. Това сме го потвърдили и показали през последните 30 година стотици пъти. Ние ще продължаваме да оказваме помощ ", разяснява тематиката журналистът Любчо Нешков в студиото на "България заран " по Bulgaria ON AIR.

Той показа един малко прочут факт. Когато България завършва преговорния развой за присъединение си към Европейски Съюз, екипът ни подава цялата документи на македонските управляващи, с цел да бъде интензивен процесът по участието на Северна Македония. "Това е държавна позиция, никой не е поставял под въпрос тази позиция. Не имам вяра до края на словенското председателство да има смяна ", означи Нешков.

По думите му натискът е нещо обикновено в политиката, само че той не е главният детайл при решаването на този спорт.

"Най-важно е да разбираем на тези, които считат, че всичко е ОК, какъв е казусът. Ние не сме сами в този спорт. Проблемът е, че в Скопие не четат до дъно изказванията на европейските политици. Те си харесват част от някое изказване и постановат пред обществото изказвания, които са доста надалеч от истината. Германският канцлер сподели, че не може да има договаряния преди приключването на изборите. Къде е натискът против България тук? ", изясни още журналистът.

Той е на мнение, че от ден на ден ни схващат. Според него Румен Радев е съумял да уточни главните съставни елементи на македонизма, а това било по-важното, тъй като би трябвало да бъдем обърнати към бъдещето.

"Компонентите са ориентирани към денационализацията, асимилацията, езика на омразата към една единствена страна - България. Единственото нещо, което може да направи България, е да помогне за откриване на истината и предишното в прилежаща РСМ. Извършеното след 45-а година е касапница против България - става въпрос безусловно за геноцид ", настоя Нешков.

Властите в Скопие и опозицията би трябвало да погледнат действителността и да търсят единодушието и поддръжката на България, а не борба, уверен е той. И добави, че македонските патриоти разрушават бъдещето на своя народ. Според него в Северна Македония има отвращение да се откри излаз от обстановката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР