Президентът Румен Радев вероятно цели само твърдите паритйни ядра да

...
Президентът Румен Радев вероятно цели само твърдите паритйни ядра да
Коментари Харесай

Марешки настъпи Радев за избори на 28 март

Президентът Румен Радев евентуално цели единствено твърдите паритйни ядра да отидат на избори. Така водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки разяснява поръчката на президента да насрочи парламентарния избор през 2021 година за допустимо най-ранната дата – 28 март.

„ Право на президента е да издаде декрет за насрочване на парламентарните избори. Това обаче не би трябвало да става без ситуацията да бъде преценена вярно. Не би трябвало да има политически дебелоглав, а всичко да е сметнато и да бъде в интерес на народа ”, разяснява зам.-председателят на Народното събрание пред Нова тв. Според него избор в края на март значи акция през февруари и март, когато е снежно и студено и хората не биха взели участие.

„ В този интервал е доста студено и никой няма да си направи труда да излезе и да подаде гласа си. Това неизбежно ще донесе до доста ниска изборна интензивност. Примери за това могат да бъдат дадени и от прилежаща Румъния “, сподели Марешки. Според водача на ВОЛЯ няма проблем изборите да са през май, в кроя на вероятния легален период. Тези два месеца са в период по закон и те са в границите на мандата, споделя той. И добави, че в изборния развой са ангажирани сред 60 и 70 хиляди души.

„ Представете си едни секции, които мъчно се отопляват и не могат да се проветряват. Ако това се случи през май – прозорците могат да бъдат отворени и да не се провокира взрив на инфектираните “, заключи Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР