Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална

...
Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Една изстреляна ракета може да предизвика Трета световна война, а на никой не му се мре

Президентът Румен Радев привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) идната седмица. Основната тематика ще бъде възможни опасности и закани за България, положение на въоръжените сили и нужни ограничения. Срещата идва на фона на изострените връзки сред Съединените щати и Русия, откакто войната на думи сред Москва и Вашингтон навлезе в нова фаза.

Преди ден американският президент Доналд Тръмп предизвести в обществените мрежи Русия и нейните съдружници в Сирия да се подготвят за американските ракети, които ще дойдат " хубави, нови и умни ". Какви опасности се крият зад тези думи и има ли заплаха за България?

Според политическия анализатор проф. Михаил Константинов сега положението на българската войска е такова, че не може от нас да се желае присъединяване във военни дейности в Близкия Изток.

" От нас ще се желае заявена поддръжка, която постоянно сме давали. Това обаче не е най-важното сега. България би трябвало да показва единение - това желае обществото при тези спорове. Да покажем, че сме единни против външните рискове ", безапелационен е математикът в " България заран ".

Той е на мнение, че в този миг би трябвало да се резервира здравият разсъдък, тъй като една изстреляна ракета може да провокира Трета международна война, " а на никой не му се мре ".

Журналистът Асен Агов счита, че свикването на КСНС има смисъл дотолкоз, доколкото да се трансформира в тласък за развиване на военните сили.

" Не бих предложил да се бърза с заключения в една обстановка, която е взривоопасна. Москва си дава сметката, че не може да се изправи против силите на Вашингтон в Сирия. В същото време има напън против ролята на Иран в цялата обстановка - става въпрос за оцеляването и ползите на Израел ", означи журналистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му към този момент няма възможност от експлоадиране на Трета международна война, само че има прекалено много фактори, които би трябвало да се вземат под внимание и да не се вършат прибързани дейности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР