До неотдавна бракът на Елизабет II и принц Филип бе

...
До неотдавна бракът на Елизабет II и принц Филип бе
Коментари Харесай

Елизабет II не била жена за един мъж

До наскоро бракът на Елизабет II и принц Филип бе определян като един от най-крепките съюзи в историята на английската монархия. Височайшата двойка споделя живота си цели 74 години, до момента в който гибелта на принца консорт не ги раздели.

Въпреки учтивото безмълвие на английските таблоиди по въпроса, Нейно Величество надалеч не е била „ жена за един мъж “.

 

Припомняме, че принц Филип напусна този свят на 99-годишна възраст на 09.04.2024 година, единствено няколко месеца, преди да означи стотния си празник. Но даже и това не съумя да разсъни тематиката за изневерите в фамилията, за които се носят клюки от повече от 50 години.

Мълвата носи, че Елизабет освен кръшкала на брачна половинка си, а даже един от синовете й, е заченат от неин ухажор. 

Към днешна дата малко на брой си спомнят, че преди да срещне Филип, кралицата била увлечена от обаянието на Хю Фицрой – млад мъж с благородна кръв, произхождащ от най-високите кръгове на обществото.

 

„ Обсъждахме Хю и други мъже. В интимната конюнктура на нейната спалня, разговаряхме по-свободно от всеки път, тъй като тя по природа е доста сдържана, само че по негов адрес не пестеше възхищението си “, напомня си остарялата другарка на кралицата Алатея Фицалан Хауърд за откровенията й. Елизабет постоянно споделяла с нея сърдечните си прекарвания.

 

Хю също имал усеща към Елизабет, само че посред им по този начин и не се случило нищо повече от флирт.

Между Елизабет и Филип обаче застава различен мъж – Хенри Хърбърт, прочут като лорд Порчестър или на галено Порчи. Той бил един от най-близките другари на кралицата в продължение на доста години – двамата прекарали дружно цялото си детство.

 

Какво още обаче било належащо, с цел да се разпали пристрастеността сред двамата остарели познати? Разбира се общи ползи. За Елизабет и Хенри такава се оказала пристрастеността им към конете.

Кралицата обожавала ездата, а правилният Порчи станал неин персонален управител, когато се пускала в надпревари.

 

Според мълвата в двореца даже била основана специфична телефонна линия, посредством която кралицата непосредствено можела да извика благородния коняр в спалнята си, където надали са обсъждали ездитни техники, при все, че най-вероятно е падало крепко яздене...

 

Правело усещане, че двойката постоянно изчезвала от хиподрума и яздела коне в покрайнините на двореца. Според слуховете точно на една такава разходка на зелена поляна, е бил заченат принц Андрю – скандалният брат на Чарлз, който в действителност наподобява прекомерно малко на останалите си родственици освен като външен тип, а и като държание.

 

Името на третата тръпка на кралицата, е Патрик Планкет, който влезнал в кралския замък, с помощта на татко си. Той бил другар с крал Джордж VI – бащата на Елизабет II. През годините вярна работа, той съумява да израсне до адютант. По това време дворецът се разкъсвал от клюки за измяната на Филип – през 1956 година, принцът консорт отпътувал на кралско турне, и както злите езици носели, си намерил държанка, поради която отказвал да се върне във Англия.

 

Планкет се възползвал от абсурда, насочвайки целия си сексапил към кралицата. Запознати настояват, че любовната им спекулация траяла години. Когато умрял от рак на белия дроб през 1975 година, некрологът му бил написан от самата Елизабет, която му устроила същинско кралско заравяне.

Инфо: Уикенд

Тагове: Елизабет II кралица принц Филип Хю Фицрой Хенри Хърбърт лорд Порчестър Порчи Патрик Планкет крал Джордж VI
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР