Президентът Румен Радев ще покани Български възход на консултации за

...
Президентът Румен Радев ще покани Български възход на консултации за
Коментари Харесай

Радев се произнесе за Български възход. Ще има ли кабинет?

Президентът Румен Радев ще предложения „ Български напредък ” на съвещания за сформиране на кабинет идната седмица. По думите му този парламент има да свърши значима работа.

„ Дадох задоволително време за закони и за разговор. Ако партиите са единомислещи, че желаят избори незабавно - няма проблем. Мандатите могат да се извъртят доста бързо. Дал съм на партиите опцията да решат ”, уточни той.
-->
Относно стрелбата по българския културен клуб в Охрид, президентът разяснява, че това е безусловно неприемлив вандалски акт на експанзия, която се насаждала с десетилетия против България и българите.

„ От държавното управление на РСМ и от обществото в нашата съседка би трябвало да се разбере, че пътят към Европейски Съюз минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи и на нашето културно-историческо завещание ”, счита Радев.

На партиите, които желаят оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев, президентът отговори: „ Да си създадат постоянно държавно управление и да си желаят, колкото си желаят оставки. Министърът доста ясно се аргументира какво прави Министерство на вътрешните работи сега, с цел да запълни дефицити, налагани с години. Сега Министерство на вътрешните работи потегля по възстановителен път ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР