Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби

...
Президентът Румен Радев призова журналисти и служби да разследват злоупотреби
Коментари Харесай

Радев проговори за скандала със сина му

Президентът Румен Радев прикани публицисти и служби да проверяват злоупотреби с европари в интервала от 2015 до 2018 година. Държавният глава разгласи това в отговор на въпрос за проблема с публичната поръчка на джипове за Министерство на вътрешните работи, разследвана от OLAF, оповестява Нова телевизия.

„ Аз чакам от вас, медиите, да бъдете не по-малко дейни и по други констатации на OLAF. Към констатацията на OLAF и Европейска комисия за крупните злоупотреби в Агенция „ Митници”, които облагодетелстват, съгласно техни отчети, избрани компании и лица на висши обществени длъжности в България и ощетяват европейския бюджет.

По планове на комисията за интервала 2015-2018 година цената на загубите възлиза до 1 милиарда лева в едно с лихвите, които изискуем. И колкото в този момент този скандал да се постиска преди изборите, след тях най-вероятно България ще би трябвало да плаща”, съобщи президентът.
Той разяснява и заместването на сина му в скандал.

„ От началото на моя мандат фамилията ми е подложено на непрекъснати офанзиви и аз нямам желание повече да разясня този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките запаси да ревизирате обстоятелствата и едвам тогава да информирате необятната общност. Установете ги вие. Аз не съм проверяващ орган”, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР