Въпреки че Матео Беретини загуби двубоя за трофея в Щутгарт,

...
Въпреки че Матео Беретини загуби двубоя за трофея в Щутгарт,
Коментари Харесай

Матео Беретини е разочарован от поражението

Въпреки че Матео Беретини загуби дуела за трофея в Щутгарт, италианецът изпрати доста положителна седмица. С достигането си до финала в немския град, 28-годишният тенисист подсети за най-хубавите си дни, като по пътя към финалния мач той се оправи с имена като Денис Шаповалов и Лоренцо Мусети.

Джак Дрейпър обаче се оказа непреодолимо предизвикателство за някогашния номер 6, въпреки че Беретини взе първия сет. С чудесното си показване през отминалата седмица, някогашният финалист от Уимбълдън прогресира с 30 места в международната класация, а от през днешния ден е под номер 65 в класацията на ATP.

След загубата от Дрейпър, Матео не скри разочарованието си от пропуснатата опция да победи с трета купа в Щутгарт, обобщавайки цялостното си показване през седмицата като доста положително.

" Съжалявам, че не съумях да печеля. Тази загуба несъмнено ще боли много време, само че считам, че Джак напълно справедливо завоюва купата и имам вяра, че той занапред ще покорява още нови върхове. Искаше ми се още веднъж да подвигна трофея, само че би трябвало да приема загубата си и да продължа напред. Изпращам доста положителна седмица изпълнена с хубави победи и чудесни мачове и това би трябвало да увеличи увереността ми. През сезона дотук, имам 9 победи и 3 провали, което също е добър индикатор за мен и би трябвало да се старая да се изкачвам в ранглистата. Благодаря на всички за поддръжката и се надявам, че ще съумея да бъда непрекъснат и да продължа със мощните си изяви ", разяснява Беретини.
 Джак Дрейпър се наложи над Матео Беретини след поврат в Щутгарт и завоюва купата
Джак Дрейпър се наложи над Матео Беретини след поврат в Щутгарт и завоюва купата

Двубоят приключи 3:6, 7:6 (5), 6:4, за 2 часа и 10 минути игра
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР