Президентът Румен Радев поздрави българите по случай Рождество Христово.В пост

...
Президентът Румен Радев поздрави българите по случай Рождество Христово.В пост
Коментари Харесай

Президентът поздрави българите по случай Рождество Христово

Президентът Румен Радев поздрави българите по случай Рождество Христово.

В пост в обществените мрежи той насочи благопожелание за здраве, благополучие и съгласие.

„ Нека светлината на огромния християнски празник ни окрилява за положителни каузи и съпричастност с нуждаещите се, дано ни дава мощ да продължаваме дружно да градим почтено бъдеще за всички “, написа президентът.

Снощи министър-председателят Кирил Петков участва със фамилията си на празничното свещенодействие в храм-паметника „ Св. Александър Невски “, където службата бе отслужена от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

След празничното свещенодействие министър председателят Петков и патриарх Неофит организираха къса среща, на която разговаряха за християнските полезности и за смисъла на взаимната работа на изпълнителната власт и църквата за благоденствието на българския народ.

Премиерът Кирил Петков честити на всички българи и на всички християни настъпващия празник Рождество Христово. Той и брачната половинка му Линда Маккензи участваха на празничната литургия за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", където службата бе отслужена от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Това заяви Правителствената осведомителна работа. 

Петков разяснява пред публицисти, че Рождество Христово е един от най-светлите християнски празници, фамилен празник. " Надявам се всички българи да си дадат миг на размисъл, да помислим какво дружно можем да създадем по този начин, че България да бъде по-добре идната година ", уточни той.

" Споделих на патриарх Неофит, че моят дядо беше в настоятелството на църквата " Свети Седмочисленици " и ходеше на черква всеки ден, откакто се беше пенсионирал ", описа Кирил Петков, представен от Нова тв.

" Това, което си пожелахме с патриарха, е, че дружно църквата и изпълнителната власт би трябвало да работят един до друг за политики, които са най-хубави за българския народ ", добави той.

Министър-председателят Кирил Петков пожелава светли рождественски празници на всички български жители.

„ Да сме здрави и щастливи, мир и обич в домовете ни! И дано Рождество да извърши дните ни с вяра! “, написа от своя страна водачът на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов във Facebook.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР