Президентът Румен Радев остро се противопоставяше на съвместната охрана на

...
Президентът Румен Радев остро се противопоставяше на съвместната охрана на
Коментари Харесай

Ненчев обвини Радев в двуличие

Президентът Румен Радев остро се противопоставяше на взаимната защита на въздушното ни пространство със съдружници от НАТО, а през днешния ден я приема, въпреки и безмълвно, установи някогашният министър на защитата Николай Ненчев. По думите му, държанието на президента е двулично.

" В рамките на моя мандат направих законодателни промени за т. н. Air Policing, с цел да бъде допустимо дружно с нашите съдружници от НАТО да охраняваме въздушното ни пространство и по този начин да допринесем за нашата национална сигурност и за сигурността на нашите сътрудници! Тогава Българска социалистическа партия, АТАКА и днешният президент Радев остро се опълчиха на тази самодейност. Днес към този момент като главнокомандващ на въоръжените сили, встъпвайки даже във втори мандат, той позорно мълчи! " - написа ексминистърът в профила си във Facebook.

Той припомня също, че Радев избра вместо изтребители F-16 българската войска да закупи самолети " Грипен ", които не са оборудвани по стандартите на НАТО.

" От довчерашния лобист на " МиГ-29 " и комфортния за Кремъл " Грипен ", през днешния ден Радев приема, въпреки и безмълвно взаимната защита на въздушното ни пространство. Избраникът на Решетников не направи нищо през последните години за Военновъздушни сили, с изключение на да лобира за скъпи и некачествени поправки на " МИГ-29 " в Русия, както и да бави и спъва процедурата за придобиване на натовски изтребители.

Този човек е лицемер! Веднъж се хвали, че е възстановил разговора с Путин, а на другия ден твърди, че е атлантик. Следва опорките на Путин, че " Крим е съветски ", само че в това време твърди, че НАТО е поръчител за националната ни сигурност! Радев е непоносим полулист и острие на съветските хибридни офанзиви в България! " - заключава Николай Ненчев.

Припомняме, изявленията на Румен Радев, че Крим е съветски провокираха безапелационни възражения от страна на евроатлантическите ни съдружници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР