Пътуването до Германия е вълнуващо преживяване, което може да бъде

...
Пътуването до Германия е вълнуващо преживяване, което може да бъде
Коментари Харесай

10 неща, които да не забравяме при пътуване в Германия

Пътуването до Германия е вълнуващо прекарване, което може да бъде още по-приятно, в случай че сте добре готови, написа.

(В прикаченото видео: )

За да се насладите на престоя си в тази страна, богата на история, просвета и естествени хубости , ето 10 неща, които не би трябвало да забравяте:

1. Документи за идентичност и виза

Уверете се, че носите годен паспорт или персонална карта (ако сте от ЕС). Ако не сте жител на Европейски Съюз, проверете дали ви е нужна виза за влизане в Германия и се уверете, че сте я получили авансово.

2. Здравна застраховка

Добре е да имате здравна застраховка, която покрива медицински разноски в чужбина. Европейските жители могат да употребяват Европейската здравноосигурителна карта (EHIC), само че въпреки всичко е добра концепция да имате спомагателна застраховка.

3. Планиране на превоза

Германия разполага с отлична транспортна система. Проверете разписанията на влаковете, трамваите и рейсовете. Ако планирате да употребявате публичен превоз постоянно, може да е преференциално да закупите дневни или седмични билети.

4. Културни особености

Запознайте се с главните културни правила и традиции. Например, точността е високо ценена в Германия, тъй че се старайте да бъдете в точния момент за срещи и събития.

5. Облекло съгласно сезона

Климатът в Германия може да варира доста според от сезона. През зимата носете топли облекла, а през лятото – леки и комфортни. Дъждът може да бъде постоянно събитие, тъй че не забравяйте и чадър.

6. Парична валута

Въпреки че картовите заплащания са необятно публикувани, е потребно да имате някакво количество евро в брой за дребни покупки или места, където не одобряват карти. Проверете и настоящия обменен курс, в случай че се постанова да обменяте валута.

7. Електрически адаптери

В Германия се употребяват електрически контакти вид C и F напрегнато 230V. Ако вашите електронни устройства употребяват разнообразни стандарти, не забравяйте да вземете подобаващ адаптер.

8. Основни изречения на немски

Въпреки че доста германци приказват британски, ще бъде потребно и учтиво да научите някои съществени изречения на немски език, като „ Благодаря “ (Danke), „ Моля “ (Bitte) и „ Извинете “ (Entschuldigung).

9. Навигация

Инсталирайте навигационни приложения на телефона си като Гугъл Maps или Citymapper, които ще ви оказват помощ да се ориентирате в градовете и да намирате местата, които желаете да посетите.

10. Резервации и билети

Проверете авансово и направете резервации за настаняване, известни туристически обекти и събития, с цел да избегнете разочарования и да се възползвате от отстъпки за ранно записване.

Следвайки тези препоръки, вашето пътешестване до Германия ще бъде по-спокойно и прелестно . Насладете се на богатата история, просвета и хубост на тази страна и създайте незабравими мемоари!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР