Президентът Румен Радев наложи вето на част от измененията в

...
Президентът Румен Радев наложи вето на част от измененията в
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Радев не иска диалог, поставя неизпълними условия

Президентът Румен Радев наложи несъгласие на част от промените в Изборния кодекс. Водят ли до служебна победа на ръководещите?

" Президентът следва една доста ясна позиция - да е съпротива на всичко от ръководещото болшинство. Той слага неизпълними условия и няма предпочитание да намира път за разговор. Вече не става въпрос толкоз по какъв начин Борисов и ГЕРБ ще реагират в дадена обстановка, казусът идва за останалите съдружни играчи ", сподели за " Денят ON AIR " политологът доцент Стойчо Стойчев.

По думите му Радев се оформя като максимален противник за Корнелия Нинова от политическа позиция.

" Има дисонанс в това какво се предлага и какво се цели. Радев закономерно постанова несъгласие на това предложение със съмнителна конституционна уредба. Радев употребява следващия рунд, с цел да завоюва точка. Факт е, че Радев не търси договаряния ", означи в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Любомир Стефанов.

" Тези промени постоянно се обръщат против партията, която ги е прокарала. Предложенията идват от позиция на администрирането на изборите ", счита Стойчев.

Според Стефанов ЦИК е мястото, където у нас се случва политическата борба за несъвършенствата в Избирателния кодекс и Комисията се натоварва с политически упования.

" Нинова като споделя, че поддържа президента, го прави с половин уста. Най-голямата банка последователи на Радев са хора, които гласоподават за Българска социалистическа партия. Като нищо тази евентуална нова партия на Радев ще стопи електората на Българска социалистическа партия ", предвижда доцент Стойчо Стойчев.

" Голяма част от европейското лице на Българска социалистическа партия я няма. Партията може и да е консолидирана, само че в случай че се стигне до избори сред Българска социалистическа партия и Радев, това ще е Рубикон за електората на Българска социалистическа партия. Радев е различим като човек, може да завоюва втори президентски мандат, само че никога протестиращите не застават зад него ", уточни Любомир Стефанов.

Той добави, че партията на Слави Трифонов ще направи всичко това, което приписват на президента Радев.

" В идващия парламент ще има 3-4 партии, които ще са от един порядък и със сходни резултати като мандати. Парламентът ще е фрагментиран, партиите ще са с изравнени сили. Много мъчно се сформира в подобен парламент коалиция, в българския вид тези обединения ще са безпринципни ", акцентира Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР