Президентът Румен Радев кани парламентарните формации на консултации утре, съобщи

...
Президентът Румен Радев кани парламентарните формации на консултации утре, съобщи
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев не си дава кабинета за редовен на БСП

Президентът Румен Радев кани парламентарните обединения на съвещания на следващия ден, заяви " Труд ". В петък президентът заяви пред публицисти още, че възнамерява да направи нови съвещания с партиите - “Ще преценява по кое време и на кого да връча трети мандат, когато чуя концепциите на парламентарно показаните партии за сформиране на правителство”.

С думите, че всяка партия е длъжна да отбрани претенциите си за практикуване на властта със свои лични управнически кадрови решения, Радев разяснява и лансираната концепция на Българска социалистическа партия служебният кабинет да стане постоянен, в случай че от столетницата получат третия мандат.

“Служебното държавно управление не е излъчено от партии. То е излъчено с декрет на президента и няма по какъв начин да остане в завещание на партиите. Те са призвани да търсят хрумвания, да ги пазят и да излъчат кадрови решения”, безапелационен бе той.

Президентът беше безапелационен, че не желае да приказва за нови избори, преди да са се изчерпали всички варианти за сформиране на постоянно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка. “Дали изборите ще бъдат 2 в 1 - мисля, че това е против философията на българския парламентарен модел”, посочи той.

Междувременно стартира Консултативният съвет за национална сигурност, призован от президента. Темите, които ще се разискват, са финансовите ограничения в наближаващата четвърта вълна на Коронавирус рецесията и засиленият миграционен напън през границата ни с Турция.

В срещата вземат участие ръководителят на Народното събрание Ива Митева, министър-председателят Стефан Янев, вицепремиерите, силовите министри и този на финансите. Ръководителите на специфичните служби, началникът на защитата и парламентарно показаните политически водачи също вземат участие в консултациите.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР