Президентът Румен Радев буквално разкости проекта за промени в Конституцията

...
Президентът Румен Радев буквално разкости проекта за промени в Конституцията
Коментари Харесай

Румен Радев разкости кабинета: Отнема изборни права, превзема Темида

Президентът Румен Радев безусловно разкости плана за промени в Конституцията на ръководещата ротационна „ сглобка “ като го дефинира за „ юридически необразован и политически циничен “.

След дълго „ затопляне “ на публиката за идни „ чудодейни “ промени в правосъдната система обществото очаквало да види работещи решения, които да доведат до повече правдивост и отчетност, по-малко политизация на правосъдната система, повече предвидимост и по-бързо съдопроизводство, разяснява президентът:

„ Вместо това ни се сервира най-изненадващо национално разделяне, офанзива против локалната власт и президентската институция, лишаване на изборни права, тъпчене на основополагащи правила за баланс сред управляващите и съгласно мен една открита поръчка за завладяване на правосъдната власт “.

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев след присъединяване си във форума Автомобилната промишленост среща властта “, който се състои в столицата.

Реклама

Според Румен Радев предлаганите промени удостоверяват, че колкото по-ниска е легитимността на едно ръководство, толкоз повече то се стреми да закрепи властта си с административни и силови ограничения:

„ Що се отнася до служебните държавни управления, очевидно ръководещите виждат в тях някаква опасност. Тя не е от присвояването на някаква имагинерна власт. Това няма по какъв начин да стане. Но очевидно опасността е от осъзнаването на контраста сред изключително последното служебно държавно управление и последните постоянни държавни управления, тъй като, до момента в който постоянните държавни управления създаваха рецесии, служебното ги решаваше “.

На въпроса: „ Как гледате на концепцията 24 май да стане народен празник, а не 3 март? “, Радев отговори:

„ Когато нямаш работещи решения за сегашното и за бъдещето, започваш война с предишното. Опитът да се изтрие 3 март от националния календар е покушения против историята, против идеалите на българските възрожденци, против паметта на хилядите починали за нашата независимост – наши и непознати войни.

Аз съм изрично против такива опити. Аз мисля, че един референдум ще раздели още повече обществото. 24 май е прелестен празник, само че това, което ни оферират, е неприемливо разделяне и неуместна обстановка. Да избираме „ за “ и „ срещу “ нашия език и книжовност, и нашата независимост и държавност “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР