Президентът Петър Стоянов (1997-2002) апелира с Наградата за човешка доброта

...
Президентът Петър Стоянов (1997-2002) апелира с Наградата за човешка доброта
Коментари Харесай

Петър Стоянов призова Наградата за човешка доброта да бъде връчена на помагалите в Турция и Сирия

Президентът Петър Стоянов (1997-2002) моли с Наградата за човешка добрина да бъдат отличени българите, помогнали при земетресенията в Турция и Сирия, оповестиха от пресофиса на президента Стоянов. В писмото до членовете на Инициативния комитет и Гражданския конгрес, основали предходната година Наградата за човешка добрина в помощ на украинския народ, президентът Стоянов показва, че жертвите в Турция и Сирия са надхвърлили 30 хиляди и акцентира, че България е първата страна от Европейския съюз, която е откликнала на упованията за помощ на хилядите хора, лишени от дом и бъдеще.

" Ние се прекланяме пред хилядите българи, които оказват помощ с тонове храна, облекла, генератори за ток, които отделят от личните си скромни средства, с цел да обезпечат нови зимни якета, одеяла и памперси на страдащите в Турция и Сирия. Тези хора са новите герои на България, тъй като показвайки съчувствие към нуждаещите се хора на хиляди километри от тук, дават образец по човещина на нашите деца - човечността, от която толкоз доста се нуждаем и тук в България. Помагачите и донорите нямат потребност от нашата поддръжка и признателност - към този момент една седмица те вършат всичко каквото могат и без нея. Но аз съм уверен, че българското общество би трябвало да научи повече за тези вдъхновяващи образци на човешка взаимност ", се показва в писмото.

Затова президентът Петър Стоянов (1997-2002) предлага да бъде направено второ издание на Наградата за човешка добрина. Смятам, че Наградата за човешка добрина ще бъде нужният символен жест на самопризнание и признателност, както и образец за всички български жители, се показва в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР