Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани ООН да действа незабавно

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани ООН да действа незабавно
Коментари Харесай

Зеленски пред Съвета за сигурност: Спрете агресията или се разпуснете

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Организация на обединените нации да работи неотложно против военните закононарушения, осъществени от Русия в неговата страна. В противоположен случай, по думите му, Организация на обединените нации би трябвало просто да приключи работа. Той прикани също така Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в който тя е един от петте непрекъснати членове, както и да бъде осъществена промяна на системата на Организация на обединените нации, с цел да може " правото на несъгласие да не значи право на умиране ". Русия се приготвя за атака в Югоизточна Украйна, сподели през днешния ден украинският общоприет щаб. Руските въоръжени сили трансферират свои елементи на изток, с цел да открият надзор върху промишления център на Украйна - района на Донбас. Русия е прeпозиционирала към две трети от силите си от региона на Киев, като огромна част от тях са се изтеглили в Беларус, където се чака да бъдат преоборудвани, след което да бъдат пренасочени към други елементи на Украйна, съобщи почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати. Според Вашингтон Русия преразглежда военните си цели, съсредоточавайки се по-скоро върху Източна и елементи от Южна Украйна, в сравнение с върху огромната част от територията. Украинската прокуратура заяви, че са регистрирани повече от 7000 известия за хипотетични военни закононарушения, осъществени от Русия в Киевска област. Повечето от жертвите са в град Бородянка, северозападно от украинската столица. Главната прокуратура към този момент е почнала следствие за военни закононарушения в Ирпен, Буча и Ворсел. Украйна, дружно с доста други страни, споделя, че всеобщите убийства са осъществени от съветски бойци. Русия твърди, че няма нищо общо с това, като непрекъснатият ѝ представител в Организация на обединените нации Василий Небензя дефинира зверствата в Буча като " инсценирана провокация ". Десет мирни жители бяха убити, а най-малко 46 са ранени при вчерашните бомбардировки на Николаев, заяви кметът на украинския град Олександър Сенкевич. Кметът на Киев изиска от европейските политиците да пресечен всички търговски връзки с Москва, като съобщи, че всички заплащания към Русия са " кървави пари " и поддържат нейната войска.
19.30

Зеленски пред Съвета за сигурност: Спрете експанзията или се разпуснете

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани през днешния ден в Организация на обединените нации Русия да бъде държана за виновна за най-тежките военни закононарушения, които съгласно него са били осъществени от Втората международна война до момента, съобщи Франс прес.

Зеленски прикани Организация на обединените нации да работи неотложно против военните закононарушения, осъществени от Русия в неговата страна. В противоположен случай, по думите му, Организация на обединените нации би трябвало просто да приключи работа. Той прикани също така Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в който тя е един от петте непрекъснати членове, както и да бъде осъществена промяна на системата на Организация на обединените нации, с цел да може " правото на несъгласие да не значи право на умиране ", съобщи Франс прес.

" Сега ние имаме потребност от решения на Съвета на сигурност за мира в Украйна. Ако не знаете по какъв начин да вземете тези решения, вие можете да извършите две неща. Или да изключите Русия от Съвета за сигурност в качеството ѝ на агресор и поради това, че тя е в основата на войната, с цел да не блокира тя решенията, касаещи нейната лична експанзия. И след това да извършите всичко, което ние можем да създадем, с цел да настъпи мир ", прикани Зеленски. " Или другата алтернатива е да покажете, апелирам ви, че ние можем да се реформираме или променим. Ако няма опция и вид, идващият вид ще бъде вие да се разпуснете всички дружно ", сподели Зеленски.

Във видеообръщението си пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Зеленски сподели още, че съветските сили са изпратили стотици хиляди украинци в Русия от началото на войната.

Франс прес оповестява, че пред Съвета за сигурност Зеленски е популяризирал и видео с доста " сурови " фрагменти на убити в Украйна хора. " Това са ужасяващи фрагменти ", съобщи английската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации. Тя сподели, че е потресена от тях. На фрагментите се виждат тела или елементи от тела. Те бяха излъчени на звуков декор, с цел да се укрепи и драматизмът на видеото.

Накрая Зеленски съобщи: " Спрете съветската експанзия ".

18.15

Украйна и сепаратистите си размениха обвинявания за детонация на контейнер с киселина

Украйна и силите на подкрепяните от Русия сепаратисти оповестиха през днешния ден, че контейнер за промишлена киселина е бил взривен в Източна Украйна. Това може да е основало сериозна заплаха за локалните поданици и всяка от двете страни упрекна другата за детонацията, съобщи Ройтерс.

" В Рубижне, Луганска област, съветски войски удариха контейнер с азотна киселина ", заяви в " Телеграм " Давид Арахамия, един от членовете на украинската делегация в договарянията с Русия. Областният шеф на Луганска област написа в свое известие във " Facebook ": " Не излизайте от бомбоубежищата. Ако сте на закрито - затворете прозорците и вратите ".

Луганск е част от Донбаския район, където подкрепяни от Русия сепаратисти се борят против украинската войска от 2014 година Въоръжените сили на самообявилата се Луганска национална република оповестиха в " Телеграм ", че " украински националистически обединения " са взривили резервоара с киселина преди да се изтеглят от града. Те прибавиха, че детонацията е провокирала изпускането на рисков облак от токсичен газ.

Засега информацията за детонацията и кой носи отговорност за нея не е била доказана от самостоятелни източници, отбелязва Ройтерс. Западни държавни управления показаха опасения, че Русия или подкрепяните от нея сили биха могли да извършат химическа офанзива в Украйна и да припишат виновността на другата страната в спора. Москва изрази опасения, че Украйна би могла да използва оръжия за всеобщо заличаване.

17.15

Москва и Киев размениха по 86 души

Русия и Украйна са направили замяна във формат 86 души против 86 души, заяви пред публицисти омбудсманът на Руската федерация Татяна Москалкова, представена от ТАСС.

" Последната замяна беше 86 против 86 “, сподели Москалкова, без да посочи кой е бил в листата за замяна.

Размяната на четирима чиновници на Росатом, които остават в Украйна, е била осуетена в последния миг. Москалкова сподели, че четиримата не са били разменени, тъй като украинската страна упорства за огледално освобождение на украински цивилен лица, техният лист е предаден и сега тя работи върху него.

Освен това, съветската страна работи и за завръщането на моряци и водачи на камиони, останали на украинска територия.

16.15

НАТО чака тежки сражения в Донбас след няколко седмици

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести през днешния ден, че въпреки украинските военни да карат Русия да промени военните си проекти, Москва не се отхвърля от задачите си в Украйна и след няколко седмици може да се чакат тежки сражения за цялостното завладяване на Донбас.

По неговите думи тези седмици ще бъдат употребявани за прегрупиране, презареждане и замяна на състава на съветските въоръжени сили. През това време е значимо съдружниците да обезпечат още поддръжка за Украйна, съобщи той.

В северната част на Украйна руснаците се провалиха, задачата беше завземането на Киев за дни, уточни генералният секретар. Той изрази очакване на идното тази седмица двудневно съвещание на външните министри от НАТО в Брюксел да бъдат разисквани опциите за спомагателна поддръжка за украинците.

По неговите думи евентуално ще бъдат обезпечени още противотанково въоръжение и средства за противовъздушна защита. Трябва да продължим с оказването на голям напън над съветския президент Владимир Путин, уточни генералният секретар.

Столтенберг се базира на данни от разнообразни източници, които потвърждават, че зверствата в Украйна са осъществени там, където съветските сили са имали надзор. Той изрази безпокойство, че още сходни картини ще бъдат видени и още всеобщи гробове ще бъдат открити, откакто украинските сили получат достъп до тези места.

Това е непоносима свирепост, каквато Европа не е виждала от доста десетилетия. Взимането на прицел и убийството на цивилни е военно закононарушение, съобщи Столтенберг.

Путин е виновен, той избра да води тази война, носи отговорност за жестокостите, за жертвите и останалите провали в Украйна. Нашата отговорност е да подкрепим украинците, както вършим от години, добави той.

Действията на Русия основават опасност за всеки от нас. НАТО има отговорността да не позволява спорът да излезе от границите на Украйна, другояче ще има още повече гибел и съсипия. Никога няма да признаем нелегално завзети украински територии, съобщи Столтенберг.

Той уточни, че украинският президент Володимир Зеленски и украинците би трябвало да преценяват какви условия одобряват за подписване на спокойно съглашение. Столтенберг добави, че ситуацията на бойното поле въздейства на договарянията с Москва.

14.30

Кличко: Всички заплащания към Русия са кървави пари

Кметът на Киев изиска от европейските политиците да пресечен всички търговски връзки с Москва, като съобщи, че всички заплащания към Русия са " кървави пари " и поддържат нейната войска, заяви Ройтерс.

" По всяко евро, всеки цент, който получавате от Русия или който изпращате на Русия, има кръв, това са кървави пари и кръвта по тези пари е украинска кръв, кръвта на украинския народ ", съобщи по видеовръзка Виталий Кличко, говорейки пред конференция на кметове в Женева.

В речта си той разказа " геноцида на украинците ", разказвайки за посетените от него сателитни градове на Киев като Буча. Кличко сподели, че е видял мъртви цивилни, в това число стара жена, кола с бяло знаме и надпис " деца ", по каросерията на която имало следи от пукотевица, а вътре - кръв.

14.00

Украйна заяви за потъващ товарен транспортен съд край Мариупол

Украйна заяви за товарен транспортен съд, който потъва в обсаденото украинско пристанище Мариупол, откакто съветските сили са стреляли по плавателния съд, съобщи Асошиейтед прес.

Украинското министерство на вътрешните работи уточни през днешния ден в изказване, че корабът е бил ударен при съветски " обстрел откъм морето ", което е предизвикало пожар в моторния отсек. Екипажът на плавателния съд е избавен, моряк е ранен, добави ведомството.

Корабът плава под флага на Доминиканската република, заяви министерството и сподели негова фотография. Не се прецизира какъв брой души е имало на борда, нито жители на кои страни са.

Руските сили бомбардират Мариупол от седмици, пробвайки се да затегнат контрола над югоизточното крайбрежие на Украйна.

13.30

Зеленски: Преговорите са единственият път за прекъсване на войната

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че Украйна няма друга опция, с изключение на да договаря с Русия за слагане на завършек на боевете. Той сподели, че е подготвен да се срещне с съветския президент Владимир Путин, само че позволи, че такава среща може и да не се състои, оповестиха Ройтерс и УНИАН.

Зеленски приказва по тази тематика, откакто през вчерашния ден упрекна съветските сили в осъществяване на извънсъдебни изтезания в град Буча, западно от украинската столица Киев.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели, че информациите за убийства на цивилни в Буча са " фейкове ", ориентирани към дискредитиране на Русия. Москва сподели, че ще показа през днешния ден " емпирични доказателства " на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да потвърди, че нейните войски нямат нищо общо с това.

" Всички ние, в това число и аз, ще приемем даже най-малката опция за договаряния като предизвикателство ", сподели Зеленски в изявление за украински публицисти, излъчено по националната телевизия. " Предизвикателството е вътрешно, преди всичко, персонално осъзнато, човешко предизвикателство. След това, когато дойдеш на себе си, разбираш, че би трябвало да го направиш, считам, че нямаме различен избор ", сподели Зеленски, имайки поради договарянията с Москва.

Украинският президент добави, че осъщественото в Буча е непростимо, само че Украйна и Русия би трябвало да подхващат сложната стъпка за продължение на договарянията, и уточни, че Москва би трябвало да признае това, което се твърди, че са направили войските ѝ.

Зеленски добави, че напъните на Украйна да изтласка съветските сили от Мариупол срещат компликации, че обстановката в Мариупол е " доста комплицирана ". Зеленски добави, че Турция е предложила проект да помогне за евакуация на ранените и за изнасяне на телата на убитите от града, само че предизвести, че тази самодейност зависи от волята на Путин.

Украинският президент сподели, че Украйна ще стане като един " огромен Израел ", като сигурността ще бъде първокачествен приоритет за идващите 10 години.

Зеленски уточни, че унгарският министър председател Виктор Орбан ще би трябвало да избере сред Москва и " останалия свят ", и съобщи, че унгарският водач се опасява от съветското въздействие.

12.30

Според украинската войска Русия приготвя атака в Югоизточна Украйна

Русия се приготвя за атака в Югоизточна Украйна, сподели през днешния ден украинският общоприет щаб, представен от Асошиейтед прес.

Руските въоръжени сили трансферират свои елементи на изток, с цел да открият надзор върху промишления център на Украйна - района на Донбас. Преди това те се изтеглиха от покрайнините на столицата Киев, където през уикенда бяха открити тела на убити. Това докара до обвинявания във военни закононарушения и апели за стягане на глобите против Москва, отбелязва АП.

Руските сили в този момент са съсредоточили вниманието си върху завладяването на градовете Попасная и Рубежное в Луганска област и на стратегическото пристанище на Азовско море Мариупол в Донецка област, написа украинският общоприет щаб на своята страница във Facebook. Той заяви още, че достъпът до Харков, втория по величина град в Украйна, е блокиран от съветската войска.

" Врагът прегрупира войските си и концентрира напъните си върху подготовката на офанзивна интервенция в източната част на нашата страна. Целта (на съветската армия) е да откри цялостен надзор върху територията на Донецка и Луганска област ", се отбелязва в изказването на украинската войска.

На 21 февруари Русия призна провъзгласените от подкрепяните от нея сепаратисти така наречен Донецка и Луганска национална република за самостоятелни страни. След три дни съветските въоръжени сили започнаха " специфична интервенция " в Украйна " за отбрана на цивилното население на Донбас ". Части от двете източни украински области остават под контрола на Киев, а на 25 март Москва разгласи района за нов приоритет на военната си интервенция.

На фона на опасността от съветска военна атака в Източна Украйна тази нощ няколко пъти е бил обстрелван Краматорск в Донецка област, съобщи Франс прес. Най-големият град в Донбас, който е под контрола на Киев, евентуално е бил обстрелван с ракети, сподели публицист на Агенция Франс Прес на място. Той заяви за разрушено учебно заведение покрай полицейски сектор. За момента няма публична информация от страна на украинските управляващи.

Откакто проруските сепаратисти превзеха през 2014 година Донецк и Луганск, Краматорск на процедура е основният град в онази част от Донбас, която остава под контрола на Киев. С настъпването на съветските сили, изключително след завладяването на Изюм, в Харковска област на север, Краматорск на процедура е обграден.

Украинската войска си е върнала основни територии в северната част на страната, принуждавайки съветските сили да се изтеглят от регионите към град Чернигов и столицата Киев, удостовери английското военно разузнаване, представено в постоянния бюлетин на министерството на защитата, съобщи Ройтерс. То предвижда обаче, че боевете в някои от тези зони ще продължат, въпреки и с ниска активност, която ще продължи да спада с изтеглянето на останалите съветски военни елементи. Много от съветските подразделения, които се изтеглят от Северна Украйна, евентуално ще имат потребност от съществено превъоръжаване и възобновяване на състава, преди да бъдат трансферирани в източната част на страната, счита още английското военно разузнаване.

12.15

Украйна заяви, че през днешния ден се отворят седем евакуационни коридора

Украйна заяви за отварянето на седем коридора за евакуация на цивилни, съобщи ДПА.

Жителите на обсадения град Мариупол обаче ще могат да напущат града единствено с персонални коли, сподели украинският вицепремиер Ирина Верешчук, представена от УКРИНФОРМ. Тя упрекна съветските войски, че не престават да блокират конвои с филантропична помощ, които желаят да влязат в града.

От седмици Киев и Москва си насочат взаимни обвинявания, че се саботира евакуацията на цивилни лица, отбелязва ДПА.

Според Верешчук чиновниците на Червения кръст, за които беше обявено, че са арестувани в село Мангуш, ситуирано на към 20 километра западно от Мариупол, към този момент са освободени.

Днес се чака Червеният кръст още веднъж да се опита да изведе цивилни от Мариупол и да ги закара с рейсове в град Запорожие.

Верешчук сподели още, че сега Украйна държи като военнопленници към 600 съветски бойци. Тя уточни, че украинските управляващи се пробват да се свържат с пленени украинци с посредничеството на Червения кръст и желаят Русия да ги освободи. Според нея на територията на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска има украинци, които са държани в плен още от 2014 година

10.00

" Ню Йорк таймс ": Русия сменя тактиката

След като не съумява да реализира бърза победа във войната или да завземе столицата Киев, Русия насочва вниманието си към отцепническите райони в Източна Украйна. Руските войски също по този начин обстрелват с артилерия огромни градове като Харков на север и Мариупол на юг, с цел да държат украинските сили надалеч от фронтовите линии, където руснаците имат намерение да завземат територии, написа в. " Ню Йорк таймс "

Системното опустошение не носи особени военни изгоди, само че е част от по-широка тактика за завладяване на източната част на Украйна, споделят анализатори и военни чиновници на Съединени американски щати, представени от американския ежедневник.

Това е значима цел за Путин. Установяването на надзор върху Донбас на процедура би отделило част от Източна Украйна, а съветският водач може да показа това пред своята страна като победа. В същото време съветски представители водят мирни договаряния, които може да послужат като авариен вид, в случай че Русия не реализира решителна победа на бойното поле. Евентуално спокойно съглашение, включващо обилни отстъпки от Украйна, би могло да разреши на Путин да разгласи, че Москва е изпълнила задачата си, въпреки съветските сили да не са съумели да смъкват държавното управление на Зеленски, разяснява " Ню Йорк таймс ".

09.30

Най-много сигнали за хипотетични военни закононарушения в град Бородянка край Киев

Украинската прокуратура заяви, че са регистрирани повече от 7000 известия за хипотетични военни закононарушения, осъществени от Русия в Киевска област, съобщи ДПА.

Повечето от жертвите са в град Бородянка, северозападно от украинската столица, сподели основният прокурор Ирина Венедиктова, представена от украинската осведомителна организация УНИАН.

Главната прокуратура към този момент е почнала следствие за военни закононарушения в Ирпен, Буча и Ворсел.

От уикенда в интернет се популяризират фотоси на безжизнени тела на невъоръжени цивилни по улиците в дребното градче Буча след изтеглянето на съветските сили, които направляваха региона няколко седмици, отбелязва ДПА.

Украйна, дружно с доста други страни, споделя, че всеобщите убийства са осъществени от съветски бойци.

Русия твърди, че няма нищо общо с това, като непрекъснатият ѝ представител в Организация на обединените нации Василий Небензя дефинира зверствата в Буча като " инсценирана провокация ".

Русия прикани да бъде свикано съвещание на Съвета за сигурност на международната организация. Настоящият ротационен ръководител на съвета, Англия, обаче отхвърли две такива претенции в границите на денонощие.

На изключителна конференция нощес Небензя показа хипотетични доказателства за организирането на провокации в Буча и разяснява желанието на Вашингтон и Лондон да предложат гласоподаване за премахване на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, съобщи ТАСС.

На брифинга съветски дипломати демонстрираха видеозаписи, направени незабавно след изтеглянето на съветските войски от града - тела на починали по улиците няма. Заснетите украински военни и кметът на Буча са в приповдигнато въодушевление, афишират " победа " и не загатват никакви убийства, означи ТАСС.

Междувременно украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски прикани за бързо и без значение следствие и документиране на зверствата в Буча, съобщи ДПА.

" Експертите ще имат достъп незабавно откакто бъдат възобновени мостовете, които руснаците взривиха при изтеглянето си ", съобщи той пред немския вестник " Тагесшпигел ".

Международният комитет на Червения кръст към този момент стартира да събира доказателства, сподели украинският вътрешен министър и добави, че скоро и други интернационалните специалисти ще се включат в следствието.

09.00

Десет цивилни са убити, а минимум 46 - ранени при бомбардировки на Николаев

Десет мирни жители бяха убити, а най-малко 46 са ранени при вчерашните бомбардировки на град Николаев, заяви кметът на украинския град Олександър Сенкевич, представен от Франс прес.

При първи въздушен удар на съветската войска в ранните часове е умрял един човек и са били ранени петима, двама от които - тежко. При втори удар са починали още девет души и са били ранени 41, посочи кметът във видеопослание, допълвайки, че броят на жертвите може да нарасне. Сенкевич твърди, че съветската войска е употребила касетъчни муниции.

В неделя при офанзиви на съветските сили против Николаев и град Очаков са били убити осем и ранени 34 души, заяви украинската прокуратура.

08.45

От началото на войната против Украйна са убити 18 публицисти

Украинското държавно управление твърди, че от началото на съветската инвазия на 24 февруари в Украйна са били убити 18 публицисти, съобщи Асошиейтед прес. Украинското министерство на културата и информацията заяви в изказване в обществените мрежи през вчерашния ден, че всеки от тези случаи, както и други закононарушения против представители на медиите, ще се проверяват.

Според ведомството още 13 публицисти са били ранени, осем са били отвлечени или взети за заложници, а трима към момента са в неопределеност. Министерството означи, че обект на закононарушения са станали публицисти от 11 страни, включително - Украйна.

08.30

Руските сили приготвят масирана офанзива в Луганска област

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай съобщи, че съветските сили приготвят масирана офанзива против украинските войски в тази област в Източна Украйна.

Виждаме, че военна техника идва от разнообразни направления, че те (руснаците) докарват хора, докарват и гориво. Разбираме, че се готвят за масирана офанзива, изясни той. Бомбардировките стават все по-интензивни, добави Гайдай.

Губернаторът прикани жителите на региона да го изоставен. " Не се колебайте, апелирам ви. Днес бяха евакуирани хиляда души. Ммоля ви, не чакайте къщите ви да бъдат бомбардирани ".

08.00

Съединени американски щати ще огласят тази седмица нови наказания против Русия

Съединените щати ще огласят тази седмица нови наказания против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, представен от Ройтерс.

Той сподели, че още наказания против съветския енергиен бранш се разискват и в диалози с европейските съдружници.

Пред кореспонденти в Белият дом съветникът на американския президент уточни, че през идващите дни Съединени американски щати ще разгласят също спомагателна военна помощ за Украйна.

Русия евентуално възнамерява " да разположи десетки хиляди бойци " в Източна Украйна, пренасочвайки фокуса си към южната и източната част на страната, сподели Съливан. При сегашните условия считаме, че Русия преразглежда военните си цели, съсредоточавайки се по-скоро върху Източна и елементи от Южна Украйна, в сравнение с върху огромната част от територията, добави той.

Съливан предизвести, че идната фаза от военните дейности може да се проточи, защото съветските войски имат числено предимство над украинските.

07.30

Според американски боен Русия е изтеглила две трети от силите си от региона на Киев

Русия е прeпозиционирала към две трети от силите си от региона на Киев, като огромна част от тях са се изтеглили в Беларус, където се чака да бъдат преоборудвани, след което да бъдат пренасочени към други елементи на Украйна, съобщи почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

През уикенда Украйна съобщи, че силите ѝ са си върнали всички региони към Киев, като твърди, че има цялостен надзор над столицата за първи път от началото на нашествието на Русия.

Американският чиновник, поискал да резервира анонимност, съобщи пред кореспонденти, че съгласно оценките на Съединени американски щати преди изтеглянето към Киев са били дислоцирани малко под 20 батальонни тактически групи. Това е по-малко от една шеста от батальонните тактически групи, които Кремъл употребява за нашествието.

" По наши оценки голямото болшинство от над 125-те батальонни тактически групи, които руснаците използваха в тази инвазия, към момента се намират в Украйна ", съобщи служителят.

Той пресметна, че съветските сили, които се изтеглят от покрайнините на Киев, евентуално ще бъдат пренасочени към Източна Украйна, само че това към момента не е доказано.

" Продължаваме да считаме, че те ще бъдат преоборудвани, снабдени още веднъж, може би даже подсилени с спомагателна жива мощ, и по-късно ще бъдат изпратени назад в Украйна, с цел да продължат да се бият ", сподели служителят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР