Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи страстна молба хората по

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи страстна молба хората по
Коментари Харесай

Зеленски призова хората по света: Излезте на улиците, покажете позицията си срещу Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски насочи буйна молба хората по целия свят да излязат на улиците в четвъртък, с цел да покажат поддръжката си за Украйна против съветската военна експанзия. Войната на Русия не е единствено против Украйна, сподели той, само че и против свободата на хората на всички места - и светът трябваше да спре военната експанзия на Русия. Обръщението на Зеленски идва часове преди срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която се чака страните от Алианса да се спогодят за изпращане на подкрепления в Централна и Източна Европа, с цел да укрепят защитата по източния фланг. Украйна изиска от НАТО да затвори небето над страната, с цел да спрат въздушните удари на съветски изтребители, само че Алиансът отхвърля да направи това поради риск от директна военна борба с Москва. Ето какво сподели Зеленски:

Войната на Русия не е единствено война против Украйна. Значението ѝ е доста по-широко. Русия стартира войната против свободата такава, каквато е. Това е единствено началото за Русия на украинската земя. Русия се пробва да победи свободата на всички хора в Европа. От всички хора на света. Опитва се да покаже, че единствено грубата и жестока мощ има значение. Опитва се да покаже, че хората НЯМАТ значение. Това е повода всички ние да спрем Русия. Светът би трябвало да спре войната.

Благодаря на всички, които работят в поддръжка на Украйна. В поддръжка на свободата. Но войната продължава. Терористичните актове против мирни хора не престават. Вече един месец! Толкова дълго! Това разрушава сърцето ми, сърцата на всички украинци и всеки свободен човек на планетата. Ето за какво ви апелирам да застанете против войната!

От 24 март – тъкмо един месец след съветската инвазия... От този ден и по-късно. Покажете позицията си! Елате от вашите офиси, вашите домове, вашите учебни заведения и университети. Излезте в името на мира. Сложете си украинска символика, с цел да подкрепите Украйна, да подкрепите свободата, да подкрепите живота. Елате на вашите площади, на вашите улици. Направете се забележими и чути. Кажете, че хората имат значение. Свободата има значение. Мирът има значение. Украйна има значение. От 24 март. В центровете на вашите градове. Всички дружно, които желаят да спрат войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР