Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоява за чуе ясен отговор

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоява за чуе ясен отговор
Коментари Харесай

Зеленски иска от САЩ конкретни решения за членството на Украйна в НАТО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски упорства за чуе явен отговор от американския президент Джо Байдън - " да " или " не " за проект за деяние за присъединение на Украйна към НАТО.

Зеленски направи това изказване по време на срещата на върха на Алианса в Брюксел в изявление за най-големите интернационалните осведомителни организации.

Според украинския президент фактът, че страната му е принудена да води война е доказателство, че тя е подготвена да стане членка на НАТО.

" Доказваме с всеки минал ден, че заслужаваме това участие даже повече от някои страни от Европейския съюз ", сподели Зеленски.

Наскоро съветският президент Владимир Путин се разгласи срещу участието на Украйна в Северноатлантическия пакт.

Президентът на Украйна твърди, че Русия към момента държи 95 000 военни на границата си с Украйна и че е изтеглила едвам 11 000 след ескалацията на напрежението през април.

Володимир Зеленски упрекна Москва, че заобикаля да отговори на предлагането му за среща с Владимир Путин, а Джо Байдън - че е трябвало да се срещне първо с него преди да се види с съветския президент в сряда в Женева.

„ За „ Северен поток 2 “ и за срещата сред Байдън и Путин считам, че не е ясна позицията на Запада. Не виждам който и било нещата да бъдат решени дефинитивно “.

Зеленски се зарече да се бори до последно против газопровода " Северен поток 2 ", без значение дали това се харесва на европейските сътрудници на Украйна или не.

В Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че стартирането в деяние на " Северен поток 2 " би трябвало да бъде обвързано с повдигане на съветската окупация на украински територии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР