Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че руският му

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че руският му
Коментари Харесай

Ердоган: Путин може да посети Турция през април за откриването на атомната електроцентрала

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че съветският му сътрудник Владимир Путин може да посети Турция на 27 април за откриването на първата атомна електроцентрала в страната, построена взаимно с съветската държавна компания за нуклеарна сила Росатом.

„ Г-н Путин може да пристигна в Турция на 27 април за церемонията по встъпването в служба. Или може да присъстваме на церемонията онлайн “, сподели Ердоган в сряда в телевизионни мнения за турските медии A Haber и ATV. „ Надяваме се, че ще създадем първата крачка.

Ердоган сподели, че атомната електроцентрала Akkuyu е една от „ незаменимите вложения “ на Турция, добавяйки, че оборудването ще помогне на страната „ съществено да съхранява сила “.

Akkuyu, която сега се построява в южната провинция Мерсин на Турция, ще бъде първата атомна електроцентрала в страната.

Първият реактор на Akkuyu би трябвало да проработи през 2023 година, като цялата централа би трябвало да бъде пусната в употреба до 2025 година Проектът стартира с междуправителствено съглашение от 2010 година сред Турция и Русия.

Централата, която се чака да има конфигурирана мощ от 4800 мегавата и четири реактора, би трябвало да стартира да създава електрическа енергия по-късно тази година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР