Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отново отправи остри критики

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отново отправи остри критики
Коментари Харесай

Ердоган обиден на Гърция. Отправи остро предупреждение

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган още веднъж насочи остри рецензии към Гърция, предадоха турските медии.

Ердоган приказва след съвещание на турския кабинет.

Бих желал да напомня следното нещо на Гърция, която в последно време се държи по-грубо към нашата страна: " Гърция не е на нашето равнище, защото не е равна на нас нито в политическо, нито в икономическо, нито във военно отношение ", сподели турският водач, представен от Анадолската организация.

През уикенда, на фона на продължаващото напрежение сред Турция и Гърция, Ердоган сподели на Гърция " да не отива прекомерно надалеч, като предизвести, че Турция ще направи нужното, когато настъпи моментът ".

Според източници от турското министерство на националната защита единствено през първите осем месеца на 2022 година Гърция е нарушила въздушното пространство и териториалните води на Турция над 1100 пъти.

Ердоган уточни, че през днешния ден ще замине на тридневна балканска обиколка, включваща Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия.

Балканите са приоритет за Турция освен по политически, стопански и географски аргументи, само че и заради историческите и културните й връзки с района, сподели Ердоган.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР