Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че турската икономика е

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че турската икономика е
Коментари Харесай

Ердоган: Атакуваха ни!

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че турската стопанска система е била подложена на офанзива, заявявайки, че претекстовете зад сходни офанзиви са същите като тези от несполучливия опит за боен прелом и митингите в Гези, съобщи „ Хюриет дейли нюз”. Агенция „ Ройтерс " напомня, че Ердоган и неговото държавно управление постоянно упрекват в скрит план интернационалните сили за рецесиите в турската стопанска система.

Турският водач счита, че турската стопанска система съзнателно е подложена на удари, а претекстовете са същите като тези на 15 юли 2016 година, когато в страната бе осъществен опит за боен прелом. Визирайки Гези, Ердоган направи отпратка към огромните антиправителствени митинги в страната, при които се стигна и до жертви. Повод за тях бе застрояването на парка „ Гези " в Истанбул.

Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развиването са упреквани, че работят властническо и че са отговорни за тежката икономическа обстановка, в която се намира страната. По данни на DW крахът на лирата е докарал до беднотия близо 18 милиона турци. Бензинът, храните и пътуванията са поскъпнали, а хората се опасяват от нова тежка рецесия. В днешната си тирада президентът на южната ни съседка не загатна съответно друга страна за тези " офанзиви ".

Ердоган счита, че това е умишлена офанзива, която цели да сложи на колене Турция. „ Коварната цел зад офанзивата на 15 юли е същата, като проектите нашата стопанска система да бъде сложена в криза”, съобщи президентът. Според него против Турция има „ игра”, ориентирана против обменните курсове, лихвените проценти и инфлацията. „ Тези, които нападнаха Турция, употребявайки терористични организации, се провалиха, и в този момент те се обърнаха към по-коварни способи и способи ", сподели Ердоган. За опита за боен прелом през 2016 година Анкара упрекна живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, който в миналото бе дясна ръка на Ердоган. Хиляди бойци, служители на реда и държавни чиновници бяха вкарани в пандиза по обвинявания, че са част от тази гюленистка организация.

„ Те желаят да смажат страната ни в условия на икономическа рецесия. Но държавното управление е квалифицирано против тези офанзиви, прибирайки цялото си злато от чужбина в страната и укрепвайки валутните си запаси “, добави Ердоган. Президентът сподели, че с помощта на „ силата и поддръжката “, получени за държавното управление от нацията, те са съумели да излязат от „ непрекъснатия развой на офанзиви “. Ердоган сподели още, че идните избори през 2023 година ще бъдат от голямо значение за това Турция „ да бъде измежду най-мощните страни” в света. Ердоган е упрекван от западните медии и политици в репресивни способи на ръководство и тъпчене свободата на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР