Президентът на Туркменистан заяви, че билката сладник (сладък корен или

...
Президентът на Туркменистан заяви, че билката сладник (сладък корен или
Коментари Харесай

Президент на държава се лекува срещу коронавируса с тази билка

Президентът на Туркменистан съобщи, че билката сладник (сладък корен или женско биле) може да се употребява като лекарство против ковид. " Учени от всички страни търсят сега ефикасни средства против ковид, водейки голям брой изследвания, и едно от тях може би е коренът на сладника ", сподели по време на министерско съвещание президентът Гурбангули Бердимухамедов.

„ Сладникът попречва развиването на ковид " и " даже едва съсредоточен воден разтвор работи обезвреждащо ", споделя президентът, само че не поддържа това изказване с научни доказателства. Отбелязвайки, че Туркменистан разполага с " задоволителни ресурси " от сладник, Бердимухамедов разпореди на националната академия на науките да организира проучвания върху хипотетичното ползотворно влияние на ароматичната билка, която пораства и в Европа.

Бердимухамедов не за пръв път насочва апел да се употребяват билки в битката против пандемията, подминала страната му съгласно управляващите. Откакто през март той популяризира публични рекомендации в този дух, известна мярка измежду жителите на страната е опушването с дива рута, наричана още сирийска или африканска рута - билка със мощен аромат и хипотетичен медицински резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР