Казусът с евентуалното внасяне на фалшиви документи за отписването на

...
Казусът с евентуалното внасяне на фалшиви документи за отписването на
Коментари Харесай

Душана Здравкова припомни случай от 2008 г. в ГЕРБ, който прилича на скандала Корал

Казусът с възможното внасяне на подправени документи за отписването на Кирил Петков от сдружението " Да запазим Корал " преди назначението му за длъжностен министър през 2021 година се оказва огледален на различен скандал от 2008 година

Припомня го Душана Здравкова - един от създателите на ГЕРБ, народен представител и евродепутат от партията. Тя е и индивидът, предложил името ГЕРБ, а години по-късно скъсва връзки с партията.

" Понеже видях и гневна реакция на Бойко Борисов и седящата до него Йорданка Фандъкова, се сетих за следното: На Общо заседание на Сдружение " Граждани за европейско развиване на България " през 2008 година беше направен протокол с решение за промяната ми като ръководител на сдружението и същото беше импортирано в съда. Протоколът следваше да бъде подписан от мен като председателстваща събранието, което не съм направила, защото го напуснах заради нарушение на закона. На копието от молбата до съда стоеше " Вярно с оригинала " и букви ЦЦ, " написа Здравкова.

Сегашната партия ГЕРБ е учредена в края на 2006 година като продължение на образуваното по-рано гражданско съдружие " Граждани за европейско развиване на България ". Тогава Бойко Борисов показва Здравкова за ръководител на сдружението, а нейни заместници стават тогавашният зам.-кмет на София Цветан Цветанов и Красимир Велчев. Тримата ръководят сдружението до общото заседание през април 2008 година, когато без пояснения Здравкова е изключена.

Вписването за промяната на Здравкова е позволено от съда, а жалбата ѝ против незаконосъобразното деяние е оставена без разглеждане.

" Странно, само че датата на изговаряне на съда беше ден, откакто ГЕРБ завоюваха парламентарните избори (през 2009 година - б.р.). Изпратих и сигнал до прокуратурата, само че тя, за разлика от днешните събития, не предприе нищо! Едното лице с букви ЦЦ стана ръководител на Народното събрание - храма на законността, а другото - разсипа доста хора в персонален и професионален проект с всевъзможни мръсотии, родени от заболели упоритости на прислужник ", спомня си Здравкова.

Председателят на Народното събрание с тези букви е Цецка Цачева. Другият човек, който дава отговор на описанието на Здравкова, е Цветан Цветанов - той дълго време беше дясна ръка на Борисов и беше ръководител на партия ГЕРБ, когато законът още не позволяваше настоящ кмет да е отпред на политическа групировка. По това време Борисов беше кмет на София.

След разразил се скандал, че се сдобил с апартамент, от компанията " Артекс " на цени под пазарните, Цветанов напусна Народното събрание, а два месеца по-късно подаде оставка от всички управителни постове в партията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР