Лигата на младите гласоподаватели“ организират серия предизборни дебати в различни

...
Лигата на младите гласоподаватели“ организират серия предизборни дебати в различни
Коментари Харесай

„Лигата на младите гласоподаватели“ организира дебати преди евровота на 9 юни

„ Лигата на младите гласоподаватели “ провеждат серия предизборни диспути в разнообразни градове на страната преди вота за Европейски парламент на 9 юни.

Инициативата е на Националния юношески конгрес, който сплотява над 30 юношески организации от цялата страна.

Основата цел на „ Лигата “ е да помогне на младежите да създадат осведомен избор в своето демократично присъединяване, както и да съкрати дистанцията сред тях и политиците.

Първият дебатще се организира в Стара Загора на 18 май от 16:30 ч.

Поканени са представители на парламентарно показаните партии в 49-ото Народно заседание.

Според регламента всеки от участниците има 3 минути за встъпителни думи, в които да показа главната си визия. След това разполагат с 30 минути, с цел да насочат съществени послания към младежите.

Дебатът сред претендентите е в границите на час и половина. През това време модераторът показва две тематики, като всяка от тях се преглежда в границите на 15 мин.

По време на полемиката в Стара Загора те ще бъдат:
Екологичните политики на Европейския съюз. Как Зелената договорка ще се отрази на живота на младежите?Рестрикциите на обществените мрежи. Трябва ли да бъде неразрешен Тик Ток в границите на Европейски съюз?
Всеки кандидат-евродепутат споделя тезата си по съответната тематика в границите на до 3 минути. Претендентите на изборите ще могат да си задават и въпроси между тях.

Следващите 35 минути са планувани за въпроси от публиката.

„ Дава се преимущество на въпроси към всички претенденти, а при положение, че няма такива, ще се редуват въпроси към другите претенденти, с цел да не се концентрира полемиката върху един от тях “, написа в регламента на дебата.

След Стара Загора, „ Лигата на младите гласоподаватели “ провежда диспути и в други градове от страната:
Габрово – 23 май (Младежки център)София – 29 май (Аула „ София “ в СУ “Св. Климент Охридски)Варна – 1 юни (Юнашки салон)София – 5 юни (Хотел „ Шератон “)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР