Ваучерите, които потребителите на Лидл България получават при връщането за

...
Ваучерите, които потребителите на Лидл България получават при връщането за
Коментари Харесай

Lidl и Капачки за бъдеще: връщаш бутилка и даряваш в подкрепа на детското здраве

Ваучерите, които потребителите на Лидл България получават при връщането за преработване на пластмасови бутилки и кенове, към този момент могат да се употребяват освен за извършване на покупки в магазините, а и в поддръжка на идеите на фондация " Капачки за бъдеще ".

Чрез новата алтернатива потребителите ще могат да избират дали да дарят цената на ековаучера, като в случай че изберат да поддържат " Капачки за бъдеще ", те получават документ за подаяние за съответната сума.

Дарението се случва посредством автоматите за назад приемане на бутилки и кенове, ситуирани в 20 магазина на Lidl.



" Като връщаме за преработване ненужните към този момент пластмасови бутилки и кенове, с едно просто деяние ние можем да създадем по едно и също време две положителни каузи - да пазим природата и ресурсите и да поддържаме обществени акции в интерес на детското здраве. Предприехме тази последваща стъпка в партньорството с " Капачки за бъдеще ", което стартирахме в края на предходната година, тъй като споделяме общи полезности и имаме вяра в силата на положителното, " споделя Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Събраните средства ще се употребяват за разнообразни акции на фондацията в поддръжка на детското здраве: съоръжение на родилни отделения, реновиране на детски отделения, образования на деца на първа долекарска помощ и реакция при злополуки, бедствия и повреди и други

" Вярвам, че е отговорност на всеки един от нас да се грижи за околната среда и когато има налична опция посредством преработването да се генерират средства, които оказват помощ да се избавят животи и изключително детски животи, " добавя Лазар Радков, създател на самодейността " Капачки за бъдеще ".



Съвместното партньорство на Лидл България и фондацията започва през декември 2023 година с слагането на специфични съдове за връщане на капачки в магазините с автомати за назад приемане.

До момента събраните капачки в комерсиалната мрежа на Lidl са близо 10 тона, което се равнява на почти 10 милиона капачки.

В магазините с автомати за назад приемане на пластмасови бутилки и кенове за една година са събрани над 85 тона алуминиеви боклуци.

Материалите от рециклираните пластмасови бутилки се употребяват в производството на нови бутилки за разнообразни артикули.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР